Δύο στο εδώλιο για τον βιασμό 19χρονης στη Χερσόνησο - Απολογούνται το Σάββατο

Κρήτη
Δύο στο εδώλιο για τον βιασμό 19χρονης στη Χερσόνησο - Απολογούνται το Σάββατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε ξεκινήσει πριν από μερικές ημέρες

Οι δύο κατηγορούμενοι γερμανικής υπηκοότητας φέρεται να κακοποίησαν σεξουαλικά την 20χρονη σήμερα κοπέλα από την Ισλανδία τον Ιούνιο του 2019 στη Χερσόνησο, όπου έκανε διακοπές 

Το ερχόμενο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για την υπόθεση βιασμού μιας 19χρονης φοιτήτριας από την Ισλανδία, που φέρεται να έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2019, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε ξεκινήσει πριν από μερικές ημέρες, συνεχίστηκε σήμερα με μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας.

Τελικά, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί μεθαύριο το πρωί: Όπως όλα δείχνουν, το Σάββατο θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι. 

Πρόκειται για έναν 35χρονο κι έναν 39χρονο, αμφότεροι Γερμανοί υπήκοοι.  Κι οι δύο κατηγορούνται για βιασμό από κοινού, ενώ ο ένας από τους δύο βαρύνεται επιπρόσθετα με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να τοποθέτησε στα γεννητικά όργανα της 20χρονης - σήμερα - φοιτήτριας από την Ισλανδία χαρτονόμισμα και κέρματα. 

Από το περιβάλλον της πλευράς της υποστήριξης της κατηγορίας (πρώην πολιτική αγωγή), η εν λόγω πράξη χαρακτηρίζεται ως «ειδεχθής, σεξιστική και σαδιστική». Ας σημειωθεί, πάντως, ότι οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες. Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου βρισκόταν και η ίδια η 20χρονη, η οποία έκανε ένα ταξίδι δύο πτήσεων και συνολικής διάρκειας άνω των 7 ωρών από την άλλη άκρη της Ευρώπης, προκειμένου να δώσει το “παρών” στη δίκη, αναζητώντας δικαίωση. 

Η κατάθεσή της 21χρονης ενώπιον της Έδρας ήταν “μαραθώνια”. Εμφανώς φορτισμένη, η κοπέλα μίλησε για τα όσα φέρεται να βίωσε τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου του 2019 στη Χερσόνησο. 

Η κατάθεση της διήρκεσε τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Στο μεγαλύτερο μέρος της, η 21χρονη δέχτηκε σειρά ερωτήσεων, πολλές φορές επαναλαμβανόμενων από την πλευρά της υπεράσπισης, αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη. 

Σημειώνεται ότι η γυναίκα αναγνώρισε με βεβαιότητα τους κατηγορούμενους ως τα άτομα που τη βίασαν. Εξάλλου, η κοπέλα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πώς άλλαξε η ζωή της προς το χειρότερο μετά τα όσα φέρεται να συνέβησαν τον προπερασμένο Ιούνιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News