«Αντιθέσεις»: Οι σχέσεις με την Τουρκία και οι εξελίξεις μετά την Σύνοδο Κορυφής

Κρήτη
«Αντιθέσεις»: Οι σχέσεις με την Τουρκία και οι εξελίξεις μετά την Σύνοδο Κορυφής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες εκτιμήσεις και τι σηματοδοτούν για Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, τα συμπεράσματα και οι κινήσεις σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ

Αυτή την Παρασκευή στις «Αντιθέσεις», μια μεγάλη συζήτηση λίγες ώρες μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., για τις σχέσεις με την Τουρκία και τις εξελίξεις ως προς τις συνέπειες που αφορούν τις  προκλητικές της ενέργειες παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων, στις θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας και Κύπρου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις και τι σηματοδοτούν για Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, τα συμπεράσματα και οι κινήσεις σε Ε.Ε  και ΝΑΤΟ.

Το Κυπριακό σε νέα φάση, όρια , ισορροπίες και κίνδυνοι.

Η αρχιτεκτονική στη Βαλκανική και οι εξελίξεις σε Μέση και Εγγύς Ανατολή.

Ποια νέα δεδομένα διαμορφώνει η αλλαγή διοίκησης στις ΗΠΑ γεωπολιτικά στην ευρύτερη περιοχή μας και πως μας επηρεάζει η αλλαγή προτεραιοτήτων στη παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα των ανταγωνισμών.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και καθηγητής Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

-Στην εκπομπή παίρνουν μέρος , παρεμβαίνουν, αναλύουν και σχολιάζουν :

>> Ο  Παναγιώτης Ήφαιστος , Καθηγητής Διεθνούς  Πολιτικής – Κρατικής Θεωρίας / Στρατηγικής Θεωρίας στο Τμήμα Διεθνών  και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

>> Ο Ιωάννης Μάζης , Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

>> Ο Γιώργος Καπόπουλος , Δημοσιογράφος – Αναλυτής, Αρθρογράφος Διεθνών Θεμάτων και Θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής

>> Ο Στέλιος Φενέκος ,Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., Αναλυτής θεμάτων Άμυνας – Ασφάλειας και Γεωπολιτικής

>> Και η Κύρα Αδάμ , Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος του Διπλωματικού ρεπορτάζ και των Εθνικών Θεμάτων

Αυτή την Παρασκευή στις 21.45 στις Αντιθέσεις  μια μεγάλη συζήτηση πάνω σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα με ευρύτερες γεωπολιτικές προεκτάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News