Κρήτη: Επιδεινώνεται ο καιρός – Ο Δ. Μαλεβιζίου συστήνει προσοχή στους πολίτες ενημέρωση πολιτών

Κρήτη
Κρήτη: Επιδεινώνεται ο καιρός – Ο Δ. Μαλεβιζίου συστήνει προσοχή στους πολίτες ενημέρωση πολιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού και το Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα παρουσιάσει νέα μεταβολή από σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, το απόγευμα.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 8 Μποφόρ. Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για όποιες ανάγκες τυχόν προκύψουν, υπό το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Πετούση.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα σε περιοχές πλησίον ρεμάτων και ποταμών και να μην επιχειρούν διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις.

Προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα συνεχής είναι η συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου και έχει διασφαλιστεί η ετοιμότητα των αγωγών ομβρίων για την ομαλή δίοδο των υδάτων. Η ΔΕΥΑΜ η υπό το συντονισμό του Προέδρου Τάσου Λιαδάκη και του Αντιπροέδρου Γιάννη Βάμβουκα προχώρησε σε ενδελεχή έλεγχο και καθαρισμό φρεατίων για τη σωστή απορροή των ομβρίων υδάτων.

Καλούνται οι πολίτες να εφαρμόζουν τις οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Πληροφορίες για τις οδηγίες αντλούνται από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Την πόρτα της Κρήτης αναμένεται να “χτυπήσει” από σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία που ήδη από προχθές Τρίτη “σαρώνει” την υπόλοιπη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την ΕΜΥ, είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ: «Από το απόγευμα της Πέμπτης (σ.σ. σήμερα) θα επηρεαστούν επίσης οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες. Τα έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News