Τι κατέθεσαν ιατροδικαστές στη δίκη για το φονικό στο Αντισκάρι - Αύριο η συνέχεια

Κρήτη
Τι κατέθεσαν ιατροδικαστές στη δίκη για το φονικό στο Αντισκάρι - Αύριο η συνέχεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο αδέρφια 39 και 31 ετών, καθώς κι ένας 33χρονος, όλοι τους από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς

Με μαρτυρικές καταθέσεις συνεχίστηκε σήμερα η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για την υπόθεση του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου -σύμφωνα τουλάχιστον με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου- τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς.

Σήμερα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο πρώην προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, κ. Φίλιππος Κουτσάφτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η ιατροδικαστής που είχε προβεί στη νεκροψία-νεκροτομή του αδικοχαμένου ναυτικού, έχει ανακρίβειες.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, ο θάνατος του Προβιδάκη επήλθε εξαιτίας των καρδιολογικών προβλημάτων που είχε, ενώ δεν υπήρξαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μετά το πέρας της κατάθεσης του κ. Κουτσάφτη, ξεκίνησε η κατάθεση έτερης ιατροδικαστή, τεχνικής συμβούλου από την πλευρά των κατηγορουμένων.

Και η συγκεκριμένη μάρτυρας υπεράσπισης υποστήριξε ότι ο θάνατος του Κωνσταντίνου Προβιδάκη επήλθε από τα προβλήματα καρδιάς, καθώς κι ότι ο εκλιπών δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η κατάθεση της εν λόγω μάρτυρα δεν ολοκληρώθηκε.

Η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση για αύριο Πέμπτη, οπότε και η δίκη θα συνεχιστεί –μεταξύ άλλων- με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της συγκεκριμένης μάρτυρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο αδέρφια 39 και 31 ετών, καθώς κι ένας 33χρονος, όλοι τους από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Και οι τρεις έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου) σε ποινές ισόβιας κάθειρξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News