Κρήτη

Β. Κεγκέρογλου: «Αποκλείονται οι μισοί παραγωγοί προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης από τις αποζημιώσεις κορωνοϊού»

Ζητά άμεσες ενέργειες για να μην εξαιρεθούν των αποζημιώσεων οι πληγέντες παραγωγοί

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής» και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει τον αποκλεισμό των μισών παραγωγών προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης από τις αποζημιώσεις για τον κορωνοϊό και ζητά άμεσες ενέργειες για να μην εξαιρεθούν των αποζημιώσεων οι πληγέντες παραγωγοί προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης που είδαν το εισόδημα τους να μειώνεται κατακόρυφα από την ζημιά της πανδημίας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους παραγωγούς των προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης, οι οποίοι επλήγησαν από τον κορωνοϊό την περασμένη άνοιξη, το κενό της υπουργικής απόφασης που αφήνει εκτός αποζημιώσεων εκατοντάδες πληγέντες.

Συγκεκριμένα, ενώ η αγροτική παραγωγή Μαρτίου και Απριλίου και εν πολλοίς Μαΐου και Ιουνίου έχει συμπεριληφθεί στην δήλωση ΟΣΔΕ «επίσπορης καλλιέργειας» του 2019, το ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο γίνονται οι αιτήσεις καταβολής αποζημιώσεων δέχεται μόνο δηλώσεις ΟΣΔΕ 2020.

Επειδή το 50 % τουλάχιστον των παραγωγών προϊόντων θερμοκηπίων, που ζημιώθηκαν από τον κορωνοϊό την προηγούμενη άνοιξη και οι καλλιέργειες των οποίων δηλώθηκαν στον ΟΣΔΕ 2019, δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις .

Ερωτάσθε κ. κ Υπουργοί :

- Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να μην εξαιρεθούν των αποζημιώσεων οι πληγέντες παραγωγοί προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης που είδαν το εισόδημα τους να μειώνεται κατακόρυφα από την ζημιά του κορωνοϊού;».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια