Κρήτη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ναυάγιο "Ηράκλειον": «Ώρα 2:10 - 8 Δεκεμβρίου 1966»

Μια σχολική ταινία για το ναυάγιο του «Ηράκλειον» που συγκλόνισε την Ελλάδα

Με μια συγκινητική ταινία τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 22ου Νηπιαγωγείου Χανίων αποτύπωσαν το ναυάγιο που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα όταν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 1966 κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα, στα όρια του Κρητικού με το Μυρτώο Πέλαγος βυθίστηκε το πλοίο «Ηράκλειον» παρασέρνοντας στον βυθό εκατοντάδες επιβάτες...

Η ιστορία μέσα από την έρευνα αλλά και την καταγραφή της εμπειρίας επιζώντων και συγγενών τους όπως την είδαν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων cineΜαθήματα και CReDoc / Κρήτη, Προφορική Ιστορία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τον Οκτώβρη του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία δημιουργήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2020 κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω covid19 και αποτελεί ένα υποδειγματικό μάθημα κινηματογράφου και τοπικής ιστορίας.  Μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη του πως το ντοκιμαντέρ μπορεί να φέρει κοντά τα παιδιά με την τοπική ιστορία με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε την ταινία:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια