«Τρέχουν» για ένα μεροκάματο στις ελιές - Αιτήσεις από διάφορες περιοχές της χώρας καταφτάνουν στο Ηράκλειο

Κρήτη
«Τρέχουν» για ένα μεροκάματο στις ελιές - Αιτήσεις από διάφορες περιοχές της χώρας καταφτάνουν στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες οι άνθρωποι - έξω από τα γεωγραφικά όρια του νησιού μας - που αναζητούν μεροκάματο - Περισσότεροι από 100 στη λίστα του ΕΚΗ για εργασία στην ελαιοσυγκομιδή

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι είναι στη λίστα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για εργασία στην ελαιοσυγκομιδή.

Μάλιστα οι αιτήσεις είναι αυξημένες κατά 40%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι ενδιαφερόμενοι έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η ανεργία πλήττει το νησί μας τα εργατικά χέρια παραμένουν λίγα σε σχέση με τη ζήτηση.

Αιτία ο φόβος των ανέργων να μη βρεθούν εκτός του επιδόματος ανεργίας, καθώς παρά το γεγονός πως υπάρχει θεσμοθετημένο το δικαίωμα οι άνεργοι να μπορούν να κολλήσουν ως 70 εργόσημα χωρίς να απωλέσουν τα δικαιώματά τους, εξαιτίας γραφειοκρατιών και ασυνεννοησίας ανάμεσα στα υπουργεία το σύστημα του ΟΑΕΔ δεν δέχεται ούτε ένα εργόσημο να καταχωρηθεί πετώντας έξω από το επίδομα τους ωφελούμενους.

Η ανεργία δημιουργεί εργατικά χέρια διαθέσιμα για τον πρωτογενή τομέα. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η απήχηση της δράσης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, να καταρτίσει λίστες εργατών για τη συγκομιδή ελαιόκαρπου.

Στη σχετική λίστα, δεκάδες είναι οι άνθρωποι έξω από τα γεωγραφικά όρια του νησιού μας που αναζητούν μεροκάματο, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων από το Μεσολόγγι, τη Σαλαμίνα, τη Λειβαδιά και το Λουτράκι που έχουν επικοινωνήσει με το Εργατικό Κέντρο, ζητώντας μια θέση στη σχετική λίστα.  

Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση ενίσχυσης της απασχόλησης στον Πρωτογενή Τομέα, ακόμα δεν έχει βρεθεί η χρυσή φόρμουλα ανάμεσα στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασιών ώστε ο ΟΑΕΔ να επιτρέπει μέσω του συστήματός του την απασχόληση ανέργων στα χωράφια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News