Καμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία, από νεκρούς με κορωνοϊό

Κρήτη
Καμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία, από νεκρούς με κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας εκφράζει ανησυχία για τη δημόσια υγεία από νεκρούς με κορωνοϊό που καταλήγουν σπίτι και που δεν έχουν κάνει προηγουμένως τεστ για κορωνοϊό αλλά που όμως κηδεύονται κανονικά

Στις 25 Μαρτίου του 2020 καταγράφεται ο πρώτος θάνατος στην Κρήτη από κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον Γερμανό καθηγητή ο οποίος κηδεύτηκε σε ειδικό χώρο στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, ενώ ο τάφος θα παραμείνει κλειστός για 10 χρόνια.

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες ταφής των νεκρών από κορωνοϊό καθώς και στα μέτρα που λαμβάνουν, αναφέρονται Ιδιοκτήτες γραφείων τελετών οι οποίοι την ίδια ώρα περιγράφουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από νεκρούς με κορωνοϊό που δεν είχαν εξεταστεί πριν καταλήξουν.

 «Όταν κάποιος πεθαίνει χωρίς να έχει νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο , δεν ξέρουμε αν έχει πεθάνει όντως από κάτι άλλο ή από covid 19», υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, ο οποίος αναφέρεται στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία, με σορούς ανθρώπων που δεν είχαν εξεταστεί.

«Όταν ένας ηλικιωμένος πάσχει από Covid, έχει ήπια συμπτώματα, και δεν το αντιλαμβάνεται ούτε ο ίδιος, και έχοντας ραγδαία εξέλιξη, καταλήγει σπίτι του, έχοντας υποκείμενα νοσήματα, οι συγγενείς θα φωνάξουν τον θεράποντα ιατρό να υπογράψει ένα πιστοποιητικό θανάτου. Αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε τεστ, δεν έχει διαπιστωθεί ότι είναι Covid. Εκεί αντιλαμβάνεστε τι κίνδυνος υπάρχει στη δημόσια υγεία, εάν έχουμε ένα περιστατικό Covid που δεν έχει διαγνωστεί ως τέτοιο». 

Με φόντο τους παραπάνω προβληματισμούς, ο κ. Λέων προτείνει να γίνεται τουλάχιστον ένα rapid test σε κάθε σορό.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά,  51% των θανάτων από covid καταγράφεται εκτός ΜΕΘ, όπως αποκάλυψε η εκπομπή "Αντιθέσεις"με τον Γιώργο Σαχίνη, πριν από ενάμιση μήνα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News