Κρήτη

Σύλλογος Εργαζομένων ΠαΓΝΗ: Προχωρούν σε κινητοποίηση στις 10 Δεκεμβρίου

Αναλυτικά τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ.

Συγκεκριμένα και  σύμφωνα με ανακοίνωση τους. θα υπάρξει 2ώρη στάση εργασίας από τις 8-10 το πρωί και συγκέντρωση έξω από το σαλόνι του νοσοκομείου.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων,  ένταξη στα ΒΑΕ & άμεση καταβολή του δώρου Χριστουγέννων  σε όλους» αναφέρουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν "Διεκδικούμε μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις".

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

 «Είναι πασίγνωστο ακόμη και στην ευρύτερη κοινή γνώμη ότι ενώ ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας - πρόνοιας εργάζονται χρόνια τώρα, σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης, λόγω των τεράστιων κι απαράδεκτων ελλείψεων προσωπικού και είναι εκτεθειμένοι σε βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, έχουν αποκλεισθεί ακόμη και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος (όπως και οι γιατροί, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φύλακες, διοικητικοί, εργαζόμενοι κλπ).

 

Δικαιολογημένα λοιπόν όλοι οι υγειονομικοί αγανακτούμε γιατί εδώ & δεκαετίες οι κυβερνήσεις αρνούνται την ένταξη μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με ανάλογα μέτρα οργάνωσης της δουλειάς μας, επαρκή & κατάλληλα μέσα προστασίας, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης & του ωραρίου μας κ.ά.

Γνωρίζουμε ότι ο αποκλεισμός χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος και η επιμονή για μη ένταξη στα ΒΑΕ εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο - φτηνότερο προσωπικό.

Γι’ αυτούς τους λόγους, η κυβέρνηση δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εκατοντάδες υγειονομικοί έχουν ήδη νοσήσει, δεκάδες νοσηλεύονται, ενώ θρηνούμε και συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει εξασφαλισθεί ούτε καν επάρκεια σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς ελλείψεις π.χ. πότε σε γάντια, πότε σε μάσκες και στολές υψηλής προστασίας.

Αναδεικνύονται, γι’ άλλη μια φορά, οι εγκληματικές ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν που συστηματικά απέρριπταν το αίτημα μας για δημιουργία κρατικού φορέα παραγωγής φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, ώστε η προμήθεια του αναγκαίου υλικού να μην εξαρτάται, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, ούτε από επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε από τον «πόλεμο που μαίνεται στην παγκόσμια αγορά» όπως ομολόγησε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας.

Ταυτόχρονα, παρά την αυξανόμενη εξάπλωση της πανδημίας και μέσα στις μονάδες υγείας, αρνούνται ακόμη τον συστηματικό προληπτικό έλεγχο των εργαζομένων και των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία, για την πρόληψη μετάδοσης από ασυμπτωματικούς και προσυμπτωματικούς νοσούντες.

Προειδοποιούμε ξανά: η νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 22 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021, θα χειροτερέψει τις ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό.

H εφαρμογή των DRG’s, η επέκταση των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα και η «αύξηση της οικονομικής αυτονομίας των δημόσιων νοσοκομείων», που προβλέπει το «Σχέδιο Ανάπτυξης για την ελληνική Οικονομία» (Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη) θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, νέες περικοπές και νέο χτύπημα στα εναπομείναντα δικαιώματα μας.

Ενάντια στην πολιτική αυτή, που μετατρέπει την υγεία όλων μας σε «ατομική ευθύνη» και εκμεταλλεύεται ακόμη και πανδημίες για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης και το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των υγειονομικών με όλο το λαό.

Διεκδικούμε:

► Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

► Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

► Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, χωρίς επασφάλιστρα.

► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ανάκτηση όλων των απωλειών».

Φωτογραφία: INTIME

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια