Σ. Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση αρνείται την ουσιαστική στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων»

Κρήτη
Σ. Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση αρνείται την ουσιαστική στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να γίνει ακατάσχετη η ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες»

Σε έγγραφο και απάντηση της ΑΑΔΕ φρόντισε το Υπουργείο Οικονομικών να παραπέμψει για το πολύ σημαντικό θέμα, της ενίσχυσης από τις Περιφέρειες προς μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λόγω Covid 19 μέσω της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, τον ερωτώντα Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος στην σχετική ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό,  ζήτησε να γίνει ακατάσχετη η ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες. 

Η ΑΑΔΕ με την σειρά της επεξηγεί ότι οι επιδοτήσεις της Περιφέρειας προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, προσμετρούνται στον υπολογισμό του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από το αρμόδιο Υπουργείο για τη μη φορολόγησή της.

Ο Βαρδάκης Σωκράτης, με αφορμή την απάντηση σημείωσε: «Επιτηδευμένα το Υπουργείο μας παραπέμπει στην απάντηση της ΑΑΔΕ. Κάποια στιγμή όμως στην Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι υπηρεσίες δεν χαράζουν πολιτική.

Οι Περιφέρειες της χώρας, κάνοντας χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτουν, προχώρησαν σε δράσεις οικονομικής ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Η ενίσχυση μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, θα καλύψει πραγματικές τρέχουσες ανάγκες των επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν άλλες πηγές εσόδων, για μεγάλο διάστημα.

Για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης της ως άνω ενίσχυσης και λαμβάνοντας υπόψη την ανεπαρκή ρευστότητα των επιχειρήσεων, κρίνεται απαραίτητη η διασφάλιση ότι το σχετικό ποσό είναι στην διάθεση των επιχειρήσεων στο σύνολό του, ότι είναι ακατάσχετο και δεν επιβάλλεται επί του ποσού αυτού φόρος, κράτηση, παρακράτηση ή συμψηφισμός με οποιεσδήποτε οφειλές φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες.

Υπουργείο και κύριος Μητσοτάκης να αφήσουν τις υπεκφυγές και να μας ξεκαθαρίσουν αν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταστεί αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση της Περιφέρειας  προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.»

Φωτογραφια: INTIME

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News