Κρήτη

Κρήτη: Επέστρεψαν στη «βάση» τους οι ηρωίδες νοσηλεύτριες που στάθηκαν στο "πλευρό" της Θεσσαλονίκης

Βγήκαν από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου σχηματίζοντας το σήμα της νίκης

Στα πάτρια εδάφη επέστρεψαν οι ηρωίδες εθελόντριες νοσηλεύτριες άπο την Κρήτη οι οποίες με την πράξη τους να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου δίδεται ένας πραγματικός  αγώνας ζωής κατά του covid, προκάλεσε συγκίνηση σε όλους τους Έλληνες και η προσφορά τους χαρακτηρίστηκε πολύτιμη.

Οι νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης που μετέβησαν εθελοντικά, πριν από 15 ημέρες, στη Θεσσαλονίκη και αν μη τι άλλο δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα όσα έζησαν, έφθασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης του Ηρακλειου το απόγευμα της Παρασκευής

Στο αεροδρόμιο για να τις υποδεχτούν βρισκόταν  η διοικήτρια της Υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, α και στελέχη των νοσοκομείων του νησιού.

Οι ίδιες πάντως όπως αναφέρουν και βγαίνοντας  από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Ηρακλείου, σχηματίζοντας το σήμα της νίκης σηκώνοντας το χέρι τους, δηλώνουν έτοιμες εάν χρειαστεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πάλι, όπου το απαιτήσουν οι περιστάσεις.

H επιστροφή των νοσηλευτριών συνέπεσε και με τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντή

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή Διεθνή Ημέρα Εθελοντή. Χθες υποδεχτήκαμε τις νοσηλεύτριες μας που εθελοντικά έσπευσαν να βοηθήσουν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ταγμένες στην υπηρεσία του ανθρώπου και του δημόσιου συστήματος υγείας. Δεν έχουμε λόγια ευχαριστίας και τιμής προς εκείνες. Ενωμένοι ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας στη Βόρεια Ελλάδα. Το ίδιο θα πράξουμε κι όπου αλλού χρειαστεί.

 Ως Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, συλλόγους, επιχειρηματίες και φορείς που στέκονται ως χορηγοί και συνεργάτες δίπλα μας αυτή τη δύσκολη εποχή, παρέχοντας ανιδιοτελώς σημαντική υποστήριξη στο δημόσιο σύστημα υγείας του νησιού μας, αλλά και τους εθελοντές υγείας μας, μέλη του Μητρώου Εθελοντών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, για την εθελοντική τους προσφορά στις υγειονομικές μονάδες μας». 

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντή (International Volunteer Day).

Με σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ», η φετινή χρονιά εστιάζει στη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μια κρίση παγκόσμια που ανέδειξε και στην Ελλάδα και στην Κρήτη, για μια ακόμα φορά, τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια