Κρήτη

Νέο κολυμβητήριο στο Ηράκλειο: Πώς θα αξιοποιηθεί το νέο Αθλητικό Κέντρο σύμφωνα με την «Ηράκλεια Πρωτοβουλία»

Η δημοτική παράταξη “Ηράκλεια Πρωτοβουλία” κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το κολυμβητήριο θα είναι στη διάθεση των αθλητικών σωματείων της πόλης, καθώς και μεμονωμένων πολιτών -

Τον δρόμο της υλοποίησης, όπως φαίνεται τουλάχιστον με βάση τα τελευταία δεδομένα, αναμένεται να πάρει η δημιουργία ενός νέου κλειστού κολυμβητηρίου στο Ηράκλειο, σε μια έκταση 15 στρεμμάτων στην περιοχή του Αϊ Γιάννη.

Και με φόντο τις εξελίξεις αυτές σε σχέση με το νέο κολυμβητήριο, στο "μικροσκόπιο" των συζητήσεων περνά η ευρύτερη ενδεχομένως αξιοποίηση της έκτασης του Αθλητικού Κέντρου στον Αϊ Γιάννη...

Στην κατεύθυνση αυτή, η δημοτική παράταξη "Ηράκλεια Πρωτοβουλία" κατέθεσε χθες πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζει έναν οδικό χάρτη για το πώς θα πρέπει το νέο κολυμβητήριο να πλαισιωθεί από την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και για το πώς θα πρέπει να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο της περιοχής, ενόψει των νέων υποδομών.

Όπως σημειώνει η παράταξη, «μετά την ομόφωνη ψήφιση από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, και με την καταβολή της αποζημίωσης που προβλέπεται να καταβληθεί εντός του Δεκεμβρίου, θα περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου το Οικοδομικό Τετράγωνο (Ο.Τ.) 1715, εμβαδού 15 περίπου στρεμμάτων, του Αθλητικού Κέντρου Αϊ Γιάννη, καθώς και οι δρόμοι που το περιβάλλουν.

Ενόψει της ψήφισης του προγράμματος έργων, η "Ηράκλεια Πρωτοβουλία" κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση επιμέρους βημάτων, που κρίνονται απαραίτητα για την απρόσκοπτη υλοποίηση της ανέγερσης του Αθλητικού Κέντρου και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου του προαστίου».

 Η πρόταση

 

Τι ακριβώς προτείνει όμως η "Ηράκλεια Πρωτοβουλία"; Η επιστολή με την πρόταση της δημοτικής παράταξης, που υπογράφουν η πρόεδρος Άννα Παπαχρονάκη και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Βασιλάκης, έχει ως εξής:

  1. «Αθλητικό Κέντρο Αϊ Γιάννη: Έχει γίνει αποδεκτή πρόταση να κατασκευαστούν κλειστό κολυμβητήριο 1.500 θέσεων με πισίνα 50 μ., 10 διαδρομών, κλειστή πισίνα προθέρμανσης 25 μ., 8 διαδρομών, πισίνα εκμάθησης και οι απαιτούμενοι βοηθητικοί χώροι. Το κολυμβητήριο αυτό θα είναι στη διάθεση των αθλητικών σωματείων της πόλης, καθώς και μεμονωμένων συμπολιτών, θα είναι επίσης κατάλληλο για τη φιλοξενία επίσημων αγώνων, ενώ η δαπάνη συντήρησής του είναι μέσα στις δυνατότητες του Δήμου Ηρακλείου. Έχει μάλιστα ήδη ανατεθεί στον συντονιστή των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων, δρ. Δημήτρη Τσιράκο, να προτείνει βελτιώσεις στο κτηριολογικό πρόγραμμα, με στόχο να διευκολυνθεί η καθημερινή λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Σε άμεση προτεραιότητα πρέπει να είναι η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος με επικύρωση των όρων δόμησης από την Πολεοδομία και στη συνέχεια η ανάθεση της αρχιτεκτονικής, στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης του κολυμβητηρίου.

Στη μελετητική ομάδα προτείνουμε να ανατεθεί και η σύνταξη ενός master plan για ολόκληρο το Οικοδομικό Τετράγωνο, με στόχο τη χωροθέτηση ενός κλειστού γυμναστηρίου και άλλων εγκαταστάσεων για την άθληση των κατοίκων του προαστίου, ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αϊ Γιάννη».

Εναλλακτικές διαδρομές  -Η πρόσβαση στο Αθλητικό Κέντρο

Στην πρότασή της η "Ηράκλεια Πρωτοβουλία" αναφέρεται και στην πρόσβαση στο Αθλητικό Κέντρο...

«2. Το οδικό δίκτυο: Η πρόσβαση στο Αθλητικό Κέντρο θα γίνεται από την εθνική οδό, τη λεωφόρο Κνωσού και την οδό Ευάγγελου Χατζάκη με αρκετές εναλλακτικές διαδρομές, που περιλαμβάνουν και την παρόχθια οδό Αρχελάου. Η οδός Χατζάκη πρέπει όχι μόνο να αποκτήσει πεζοδρόμια αλλά και να αναβαθμιστεί, όπως ταιριάζει στην κύρια οδό πρόσβασης.

Η οδός Αρχελάου μπορεί να διανοιχθεί από τον ΒΟΑΚ μέχρι την οδό Ανδρέα Νάθενα στα Νέα Αλάτσατα. Λόγω της γειτνίασης με το ρέμα και της ρυμοτόμησης του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΗ θα χρειαστεί να μελετηθούν και να κατασκευαστούν κάποια τεχνικά έργα. Κρίνουμε σκόπιμο να προτείνουμε επίσης την ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης για την καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας εντός του προαστίου και της πρόσβασης προς το κολυμβητήριο. Η ασφαλτόστρωση και η κατασκευή των πεζοδρομίων των οδών της ευρύτερης περιοχής μπορούν να γίνουν με τη μεγάλη εργολαβία ασφαλτοστρώσεων για την 4η Δημοτική Κοινότητα, που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα έργων του 2021.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η μελέτη και η κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου μπορεί να προχωρήσει με συγκεκριμένα βήματα και ότι η λειτουργία του θα προσφέρει άριστες συνθήκες άθλησης στους συμπολίτες μας, θα επιτρέψει τη διεξαγωγή πανελλήνιων και διεθνών αγώνων, ενώ θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του προαστίου του Αϊ Γιάννη».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια