«Αντιθέσεις»: Το 2ο κύμα της Πανδημίας και η διασπορά κρουσμάτων παρά το lockdown

Κρήτη
«Αντιθέσεις»: Το 2ο κύμα της Πανδημίας και η διασπορά κρουσμάτων παρά το lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η αλήθεια για την ανυπαρξία επιδημιολογικής επιτήρησης στη κοινότητα, τα τεστ και τις βάσεις καταγραφής των δεδομένων;

Το 2ο κύμα της Πανδημίας, η κατάσταση με τα υψηλά ιικά φορτία και την διασπορά κρουσμάτων στη κοινότητα παρά το lockdown και η κατάσταση σε κλινικές Covid και τις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

- Ποια είναι η αλήθεια για την ανυπαρξία επιδημιολογικής επιτήρησης στη κοινότητα, τα τεστ και τις βάσεις καταγραφής των δεδομένων;

- Τι συμβαίνει με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και γιατί όλοι μιλάνε τώρα για ενδο-οικογενειακή μετάδοση;

- Ποιες οι επιστημονικές παρατηρήσεις για τον ιό και την μολυσματική του ασθένεια στην εξέλιξη της μεγάλης περιπέτειας παγκόσμια;

- Ποια είναι τα δεδομένα και ποια τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για τα εμβόλια, τις φαρμακευτικές αγωγές και τα εμβολιαστικά προγράμματα;

-Αρκούν τα εμβόλια και πόσο γρήγορα θα βγούμε από την περιδίνηση των κοινωνιών σε περιορισμούς και απαγορεύσεις; 

- Τρίτο κύμα ή επέκταση του παρόντος και ποια τα συμπεράσματα από τα lockdown, νέες στρατηγικές για τις πανδημίες ή λάθος η εφαρμογή των υπαρχόντων;

Αυτή την Παρασκευή στις 21.45 στις Αντιθέσεις μία μεγάλη συζήτηση με τις παρεμβάσεις επιστημόνων που μιλούν για τις δράσεις σε νοσοκομεία και την κοινωνία.

Στο στούντιο των Αντιθέσεων, ο Αχιλλέας Γκίκας, Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών στο  Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέλος από τον Αύγουστο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν:

-Ο  Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

- Η  Αθηνά Λινού , Καθηγήτρια Επιδημιολογίας  της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ  και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής.

-Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας , Καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Σορβόννης / Διευθυντής του Κέντρου Θρόμβωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Tenon  στο Παρίσι.

-Ο Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, Καθηγητής Παθολογίας- Ανοσολογίας στο ΕΚΠΑ / Διευθυντής στο  Εργαστήριο Παθολογικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή Αθηνών.

-Ο Απόστολος Βανταράκης , Καθηγητής  Υγιεινής- Επιδημιολογίας  του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών/ Πρόεδρος των Βιοεπιστημόνων  Ελλάδας.

-Ο Δημήτρης Κούβελας, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

- Ο Ιωάννης  Καλομενίδης , Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας  του ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Covid-19  στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

-Ο Θεόδωρος Ζδούκος, Γενικός Ιατρός του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας – Θεσσαλονίκης.

Και ο Ερευνητής  στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Αυτή την Παρασκευή στις 21.45 μία μεγάλη συζήτηση στις Αντιθέσεις για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τον Ιό SARS-CoV 2  και την νόσο του Covid-19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News