Κρήτη

Δήμος Φαιστού: Με Χριστουγεννιάτικους στολισμούς μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και αγάπης

Γ. Νικολιδάκης: «Ας στολίσουμε όλοι τα σπίτια μας για να φωτίσουμε με αισιοδοξία τις ψυχές μας»

«Κατανοούμε όλοι τις δύσκολες στιγμές που ζει ο καθένας μας. Ειδικά οι επιχειρηματίες που έχουν κλειστά τα καταστήματα τους, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες και θέλουμε να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους. Θα ήταν όμως πολύ όμορφο θεωρώ, αν αυτές τις γιορτινές ημέρες, παρά την καραντίνα, στολίζαμε όλοι τα σπίτια μας, τις επιχειρήσεις ακόμα κι αν είναι κλειστές, ελπίζοντας πως σύντομα θα ανοίξουν ξανά, και τους δρόμους, για να αλλάξουμε λίγο και την ψυχολογία μας, που χρειάζεται αναγκαστικά λόγω συνθηκών, βελτίωση».

Με αυτό το μήνυμα, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, έδωσε την εντολή να στολιστούν όλα τα Δημοτικά Καταστήματα, αλλά και κεντρικά σημεία στο Δήμο Φαιστού, προκειμένου να δοθεί, ένα μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και αγάπης για τα Χριστούγεννα. Ο Δήμαρχος μάλιστα, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους του, Βασιλεία Αρμουτάκη, Νίκο Καργάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη, συνομίλησε με τους υπαλλήλους του Δήμου που ανέλαβαν το στολισμό των δημοτικών ενοτήτων κι επόπτευσε τις εργασίες στολισμού του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία των Μοιρών.

«Είναι αναγκαίο όλοι μας να έχουμε υγεία, όχι μόνο σωματική, αλλά και ψυχική» τόνισε σε δηλώσεις του για να προσθέσει: «Με τα μέσα που έχουμε και δεδομένων των συνθηκών που μας περιορίζουν αναγκαστικά, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο στολισμό του Δήμου μας, για να αλλάξουμε την ψυχολογία των δημοτών μας, να δώσουμε μια πιο γιορτινή διάθεση, αλλά και την ελπίδα πως βαδίζουμε προς το τέλος μιας πανδημίας που μας έχει ταλαιπωρήσει όλους, έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες, αλλά και έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας».

Δήλωση δήμαρχου Φαιστού για παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Για το Δήμο Φαιστού, η 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια θεσμοθετημένη ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ήδη από το 1992, αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο. Ένα ορόσημο για να τονιστεί πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη ίσων ευκαιριών, τόσο κοινωνικών, όσο όμως και προσβασιμότητας για όλους εκείνους τους ανθρώπους που είναι ίσοι με εμάς, έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς, αλλά διαφορετικές δυνατότητες ως προς τον τρόπο μετακίνησης και πρόσβασης τους.

Ως Δημοτική Αρχή, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον Σύλλογο ΑμεΑ «Το μέλλον», που με την ενεργό δράση του προέδρου τους Μανώλη Στεφανουδάκη, αλλά και των μελών του, μας υπενθυμίζουν πως οι προσπάθειες όλων οφείλουν να είναι καθημερινές και αδιάκοπες. Είναι γνωστές οι ενέργειες και δράσεις μας τόσο για προσβασιμότητα στις παραλίες μας με Γαλάζια Σημαία, που πολλαπλασιάζονται από την επόμενη χρονιά, όσο όμως και για την προώθηση του Camp ΑμεΑ στην περιοχή του Αφραθιά, καθώς επίσης και για τη στήριξη της δράσης μέσω της εταιρίας Βότομος Α.Ε. για συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών με σκοπό την κάλυψη ουσιωδών αναγκών ΑμεΑ. Δεν εφησυχάζουμε όμως. Ούτε σταματάμε σε αυτές τις δράσεις, που δεν είναι οι μοναδικές οι οποίες πραγματοποιούνται από το Δήμο Φαιστού.

Θεωρούμε πως τα Άτομα με Αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες που δικαιούνται πολλά περισσότερα απ’ όσα ήδη τους προσφέρονται. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να διεκδικούμε για κάθε άνθρωπο με αναπηρία, όπως διεκδικούμε για κάθε δημότη μας, για κάθε πολίτη ξεχωριστά. Γιατί για ξεχωριστούς ανθρώπους μιλάμε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια