Κρήτη

Ρέθυμνο: Εγκατάσταση αισθητήρων της Π.Ε για άτομα με προβλήματα όρασης

Σκοπός της δράσης αυτής αποτελεί η προώθηση της ισότιμης κοινωνικής ένταξης των ατόμων με προβλήματα όρασης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους

Η εγκατάσταση των συστημάτων  «Αισθητήρων – Φάρων» για άτομα με προβλήματα όρασης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο υλοποίησης του κοινωνικού της προγράμματος και μέσω των δράσεων υπερτοπικού χαρακτήρα που αναπτύσσει στοχεύοντας στην ενίσχυση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, που η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρεια Κρήτης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του συστήματος από το Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σπύρο Επιτροπάκη, τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑΜΕΑ Ρεθύμνου, κ. Δημήτρη Τσαχάκη,  τον κ. Πουλίκο Πραστάκη, επιστημονικό συνεργάτη του ΙΤΕ και τον κ. Αντώνη Λουρίδα, εκπρόσωπο της Τεχνικής Εταιρίας «PALMERA».

Το Σύστημα αυτό, μέσω σύνδεσης με τεχνολογία Bluetooth με την ειδική ψηφιακή εφαρμογή που εγκαθίσταται σε συσκευές κινητών τηλεφώνων ή tablets τύπου Ios και Android, έχει ως στόχο την διευκόλυνση των ατόμων με προβλήματα όρασης και χαμηλού προσανατολισμού, εξασφαλίζοντας τους την ασφαλή και ανεξάρτητη πρόσβαση σε υπηρεσίες της Περιφέρειας. Μέσω φωνητικών οδηγιών (voice over radio), οι χρήστες του Συστήματος θα λαμβάνουν οδηγίες πλοήγησης προκειμένου να εντοπίζουν ευκολότερα το σημείο/ υπηρεσία εξυπηρέτησής τους.

Σκοπός της δράσης αυτής αποτελεί η προώθηση της ισότιμης κοινωνικής ένταξης των ατόμων με προβλήματα όρασης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Η εγκατάσταση των συστημάτων αφορά και τα τέσσερα (4) Κεντρικά Διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα Π.Ε Ηρακλείου, Π.Ε Χανιών, Π.Ε Ρεθύμνου και Π.Ε Λασιθίου, ώστε τα περίπου δυόμισι χιλιάδες άτομα με προβλήματα όρασης της Περιφέρειας Κρήτης, κατά την εξυπηρέτηση τους από τις υπηρεσίες να απολαμβάνουν ασφαλή και άνετη πλοήγηση στον χώρο.

 

Δημοπρατείται το έργο για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, προστασίας πρανών και αποκατάστασης καταστρώματος οδού επί της Π.Ε.Ο. Ρεθύμνου – Επισκοπής

Τη δημοπράτηση του έργου « Εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, προστασία πρανών και αποκατάσταση καταστρώματος οδού επί της Π.Ε.Ο. Ρεθύμνου – Επισκοπής» αποφάσισε κατά τη χτεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Το έργο, προϋπολογισμού 3.232.630 Ευρώ, αφορά εργασίες αποκατάστασης για την αντιμετώπιση εδαφικών αστοχιών, που παρατηρήθηκαν σε διάφορες θέσεις κατά μήκος της Π.ΕΟ. Ρεθύμνου – Χανίων, (πχ Καμπανός),  όπως αυτές προτείνονται από την μελέτη, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου « Άμεσες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ρεθύμνου που πλήγηκε από φυσικές καταστροφές τον Φεβρουάριο του 2019», στο οποίο εντάσσεται το υποέργο 5 «Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην Π.ΕΟ. Ηρακλείου – Ρεθύμνου».

Κεντρική φωτογραφία αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια