‘Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ισχυρές βροχές στην Κρήτη

Κρήτη
‘Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ισχυρές βροχές στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα επιδείνωση του καιρού στο νησί μας

Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και στην Κρήτη. Σε επιφυλακή θα πρέπει να τεθούν πολίτες και πολιτική προστασία ιδιαίτερα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:

1) Σήμερα Πέμπτη (03-12-2020)

Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά το βράδυ την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (04-12-2020).  Επίσης σήμερα Πέμπτη (03-12-2020) στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 και πρόσκαιρα από το βράδυ έως 9μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής

2) Την Παρασκευή (04-12-2020) Την κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικούΑιγαίου (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ την ανατολική Μακεδονία. Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη

Ανλυτικά βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της Ελλάδας κατά το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής θα προκαλέσει η κίνηση ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία.

Οι βροχές που σημειώνονται στο Ιόνιο από το πρωί σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά επηρεάζοντας την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας μας, με τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα νησιά του Αιγαίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά σε μεγάλο τμήμα της χώρας, οι οποίες όμως βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το απόγευμα της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο με τις εντάσεις τους τόσο σήμερα όσο και την Παρασκευή να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της ΕΜΥ, που εκδόθηκε την 3/2/2020 για την Παρασκευή, θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

Κυκλάδες - Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα θα είναι ισχυρά .

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

  • Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος Δελτίου Καιρικών Φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – Ναυαγοσωστικά – Αλιευτικά και Εθελοντικές Ομάδες, καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News