Κτηνωδία με σκύλους στα Χανιά– «Έπιασαν» το φερόμενο δράστη

Κρήτη
Κτηνωδία με σκύλους στα Χανιά– «Έπιασαν» το φερόμενο δράστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σκύλοι τον περασμένο Αύγουστο, είχαν βρεθεί κρεμασμένοι και κατακρεουργημένοι

Ένας 52χρονος κτηνοτρόφος ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις του νόμου περί ζωοκλοπής,  φέρεται να είναι ο δράστης της απίστευτης κτηνωδίας στα Κεραμειά Χανίων τον περασμένο Αύγουστο.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς ο δράστης είχε κακοποιήσει με πρωτοφανή βαρβαρότητα δύο μικρά σκυλιά και τα είχε κρεμάσει σε δέντρο.

Τρεις μήνες μετά την πρωτοφανή κτηνωδία στα Κεραμειά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων κατάφερε αξιοποιώντας ακόμη και ειδικές αναλύσεις DNA ,να εντοπίσει το φερόμενο δράστη.

Δράστης φέρεται να είναι ένας 52χρονος κτηνοτρόφος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΤΑΕ για υπόθεση ζωοκλοπής. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και βεβαιώθηκαν διοικητικές παραβάσεις ύψους 60.000 ευρώ. Η αποκάλυψη της κτηνωδίας  τον περασμένο Αύγουστο είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.

Η απίστευτη υπόθεση είχε φτάσει στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι μέθοδοι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος τόνισε ότι η εξιχνίαση της κτηνωδίας αποτελεί μήνυμα προς όλους.

Υπενθυμίζεται ότι την νέα υπόθεση κακοποίησης είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας , τον περασμένο Αύγουστο, ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας :

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς, σε περιοχή των Χανίων

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε σήμερα (02.12.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Ειδικότερα από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς (σκύλοι) τα οποία βρέθηκαν την 11.08.2020 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και  ταυτοποιήθηκε ημεδαπός- δράστης ο οποίος είχε προβεί στην παραπάνω πράξη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ημεδαπού βεβαιώθηκαν σχετικές διοικητικές παραβάσεις οι οποίες ανέρχονται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Επιπλέον, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, συνελήφθη ο ανωτέρω για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Φωτογραφία: Facebook από  σύλλογο "Η προστασία των ζώων,Χανιά"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News