Κρήτη

Δημοπρατήθηκε ο περιφερειακός δρόμος της Αγίας Γαλήνης

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης και η εγκατάσταση του εργολάβου για ένα έργο προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ. εκτιμάτε περί τα τέλη Ιουνίου

Στις 14 Ιανουαρίου 2021 θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών και θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου του Περιφερειακού δρόμου Αγίας Γαλήνης προϋπολογισμού 1.475.000 ευρώ.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης και η εγκατάσταση του εργολάβου εκτιμάτε περί τα τέλη Ιουνίου. 

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου το μήκος του δρόμου θα είναι 1,5 χιλ και το πλάτος 9 μέτρα και προβλέπει την κατασκευή ενός κόμβου, μία γέφυρα, τοιχία αντιστήριξης, πεζοδρόμια, φωτισμό και βέβαια ασφαλτόστρωση.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε την ικανοποίηση για το χρονοδιάγραμμα του έργου και δήλωσε σχετικά:

«Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει πλέον ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου μας  που δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Αγία Γαλήνη. Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους 1.453 μέτρων ο οποίος όχι μόνο θα  αναβαθμίσει  λειτουργικά τον οικισμό αφού θα τον αποσυμφορήσει από τον κυκλοφοριακό φόρτο δίδοντας νέα κυκλοφοριακή διέξοδο με ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση ενώ παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης στον δημοφιλή μας προορισμό.

Για το έργο αυτό είχα επισκεφθεί πριν από ένα χρόνο τον Υφυπουργό Υποδομών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη οποίος ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο αίτημα μας αφού σαν τοπικός Βουλευτής γνωρίζει τις ανάγκες της περιοχής μας και την προστιθέμενη αξία που θα προσδώσει το έργο αυτό. Ο κ. Κεφαλογιάννης συνέβαλε ουσιαστικά στην έγκριση διάθεσης πίστωσης και τον ευχαριστώ θερμά.

Η συνολική δαπάνη του έργου είναι 1.800.000 ευρώ  και αφορά το κόστος κατασκευής ύψους 1.475.000 ευρώ και το κόστος απαλλοτριώσεων ύψους 325.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των συμβολαιογραφικών εξόδων).  Έχουμε ήδη προχωρήσει τις ενέργειες για τις απαλλοτριώσεις οι οποίες θα γίνουν με απευθείας εξαγορά από 31 ιδιοκτήτες. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι πρωτόγνωρη για τόσο μεγάλο πλήθος ιδιοκτητών και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες για την ανταπόκριση τους, την υπεύθυνη στάση τους και την κοινωνική συνείδηση που επέδειξαν. 

Ευχαριστώ θερμά τόσο τους Δημοτικούς Συμβούλους Πρίαμο Τρουλλινό και Επαμεινώνδα Μπαγιαρτάκη όσο και το Τοπικό Συμβούλιο της Αγίας Γαλήνης για της συμβολή τους.  Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μανώλη Φουντιδάκη ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό το εμβληματικό έργο και έχει αφιερώσει πολύτιμο προσωπικό χρόνο ώστε να φτάσουμε μέχρι την δημοπράτηση του.»

Κεντρική Φωτογραφία αρχείου : unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια