Τζανάκης - Κορωνοϊός: Πότε θα πέσουμε στα 500 κρούσματα - «Απαγορεύσεις μέχρι 20/12»

Κρήτη
Τζανάκης - Κορωνοϊός: Πότε θα πέσουμε στα 500 κρούσματα - «Απαγορεύσεις μέχρι 20/12»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων «προβλέπει» ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης

Επαληθεύτηκε το προηγούμενο προβλεπτικό μοντέλο του καθηγητή Πνευμονολογίας, διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Νίκου Τζανάκη.

Το παραπάνω, προκαλεί αισιοδοξία, καθώς, εάν επαλειφθεί και η επικαιροποιημένη επίλυση του ίδιου μοντέλου, τα κρούσματα κορωνοϊού ενδεχομένως να μειωθούν σε τριψήφιο αριθμό στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Αν λοιπόν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις παραδοχές που βάλαμε τότε το επιδημικό κύμα θα καμφεί έως στις 15-10 Δεκεμβρίου με τα κρούσματα να κυμαίνονται κοντά στα 500 ανά ημέρα...», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ωστόσο, η ενδεχόμενη μείωση των κρουσμάτων δε θα σημάνει και την αυτόματη μείωση των θανάτων, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο «το μοντέλο προβλέπει ότι η θνησιμότητα θα συνεχίσει υψηλά για 3 εβδομάδες ακόμη».

«Μεγάλη προσοχή όλοι μας στα μέτρα ατομικής προστασίας και βέβαια αν θέλουμε σιγουριά ας μείνουμε με σημαντικές απαγορεύσεις έως τις 20 Δεκεμβρίου...», καταλήγει ο κ. Τζανάκης.

Αναλυτικά, το κείμενο της ανάρτησής του:

«Καλησπέρα σε όλους..... Στην ανάρτηση μου προ 10ημέρου είχα μοιραστεί μαζί σας μια νότα αισιοδοξίας που μου έδινε το προβλεπτικό μου μοντέλο. Είχα παραθέσει την καμπύλη των ημερήσιων κρουσμάτων με την μοντελοποίηση τους να μου δίνει εμφανή στοιχεία αποκλιμάκωσης έως τα 500 κρούσματα/ημέρα μετά τις 10-15 Δεκεμβρίου.... Νομίζω ότι το μοντέλο επαληθεύτηκε..... Στην επικαιροποιημένη επίλυση του ίδιου μοντέλου σήμερα, ενσωματώνοντας πλέον άλλες 10 ημέρες παρατηρήσεων έχουμε μια ακόμη καλλίτερη προσαρμογή του μοντέλου με ένα r squared >0.999 από το οποίο ζητήθηκε βραχυχρόνια πρόβλεψη 15 ημερών... Παρατηρούμε πλέον σαφή επαλήθευση των όσων υποστηρίξαμε προ 10ημέρου.... Πλέον τα δεδομένα συμβαδίζουν με τα ευμενέστερα όρια της πρόβλεψης (δέστε τα διαστήματα εμπιστοσύνης με την σκιασμένη περιοχή) καθότι τα πραγματικά κρούσματα συμπίπτουν σχεδόν με το κατώτερο όριο των 95%CI.... Αν λοιπόν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις παραδοχές που βάλαμε τότε το επιδημικό κύμα θα καμφεί έως στις 15-10 Δεκεμβρίου με τα κρούσματα να κυμαίνονται κοντά στα 500 ανά ημέρα.... Δυστυχώς όμως το μοντέλο προβλέπει ότι η θνησιμότητα θα συνεχίσει υψηλά για 3 εβδομάδες ακόμη ενώ η πίεση στο σύστημα αν και φαίνεται να σταθεροποιείται θα διατηρηθεί για μία βδομάδα ακόμη ψηλα....... Μεγάλη προσοχή όλοι μας στα μέτρα ατομικής προστασίας και βέβαια αν θέλουμε σιγουριά ας μείνουμε με σημαντικές απαγορεύσεις έως τις 20 Δεκεμβρίου....»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News