Μια μεγάλη «αγκαλιά» στους πληγέντες της κακοκαιρίας στον Δήμο Χερσονήσου

Κρήτη
Μια μεγάλη «αγκαλιά» στους πληγέντες της κακοκαιρίας στον Δήμο Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «φλόγα» της αλληλεγγύης δυναμώνει για τους πληγέντες

Μεγάλη είναι η αγκαλιά από πολίτες και επαγγελματίες στους πληγέντες στον Δήμο Χερσονήσου, καθώς στηρίζουν οικογένειες με τρόφιμα και είδη ρουχισμού, τα οποία συγκεντρώνει μετά από σχετική έκκληση ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων, ο οποίος θα σκορπίσει χαρά και την περίοδο των γιορτών με τη διανομή δωροεπιταγών.

Την ίδια ώρα, αρκετοί πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί στην καμπάνια για την ανακαίνιση παιδικών δωματίων οικογενειών που επλήγησαν από τη θεομηνία, μετά από κάλεσμα του εθελοντικού σωματείου Άταχτοι, προσπάθεια που στηρίζει η Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η φλόγα της αλληλεγγύης δυναμώνει για τους πληγέντες στον δήμο Χερσονήσου, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από τον χώρο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και όχι μόνο στον Σύλλογο Γυναικών Μαλίων, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό δεκάδων οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση πολιτών από Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία και όχι μόνο καθώς διέθεσαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο συνολικά ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί στους πληγέντες, στις αρχές του νέου έτους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συγκέντρωση χρημάτων και επίπλων για την ανακαίνιση παιδικών δωματίων οικογενειών που επλήγησαν από τη πρόσφατη θεομηνία.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών και επαγγελματιών ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες και θα διαρκέσει 40 ημέρες.  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Εθελοντικού Συλλόγου « Άταχτοι», την οποία στηρίζει η Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου.

Ο τηλεοπτικός φακός βρέθηκε και στις Κάτω Γούβες, όπου κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News