Διευθυντής ΜΕΘ Βενιζελείου: Οι αστοχίες στην διαχείριση της πανδημίας

Κρήτη
Διευθυντής ΜΕΘ Βενιζελείου: Οι αστοχίες στην διαχείριση της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξομολόγηση του Ανέστη Κιούλπαλη στην πρεμιέρα της εκπομπής «Ανδριανή»

Στην εκπομπή «Ανδριανή» που έκανε πρεμιέρα εν μέσω lockdown την Πέμπτη, βρέθηκε καλεσμένος ο Διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αστοχίες που συνέβησαν στην διαχείριση της πανδημίας, την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα.

«Ολόκληρο το βάρος έπεσε στα μεγάλα νοσοκομεία και ειδικά στην πρώτη φάση, οι ασθενείς συνέρρεαν αποκλειστικά στα νοσοκομεία αναφοράς, ενώ οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δίνονταν από ανθρώπους που δεν ήταν γιατροί, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να έχουν μια μη αποτελεσματική καθοδήγηση».

Ο κ. Κιούλπαλης ανέφερε πως αυτή η αστοχία πιθανότητα να μας στοίχισε ως χώρα, καθώς δεν γίνονταν έγκαιρα η ανίχνευση τυχόν επιδείνωσης του ασθενούς.

Για το τεράστιο ζήτημα της «εμπλοκής» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Κιούλπαλης ανέφερε πως «δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να λέει πως δεν θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη».

«Αν και έπρεπε να αυξήσουμε τις κλίνες και να προσλάβουμε γιατρούς και νοσηλευτές από την πρώτη φάση της πανδημίας, δυστυχώς αυτά προχωρούν τώρα με καθυστέρηση μηνών. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι έγιναν κάποιες προσλήψεις, όμως όχι όσες χρειάζονται, ιδιαίτερα μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού που αν είχαν προσληφθεί στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα ήταν πανέτοιμοι τώρα να ανταπεξέλθουν στην έξαρση της πανδημίας».

Παράλληλα, η κάμερα της Κρήτη TV βρέθηκε στην ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου και ο Στέλιος Ζερβός συνομίλησε με τον υπεύθυνο της ομάδας νοσηλευτών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής».

«Στεναχωριέσαι όταν κάποιος άρρωστος παρουσιάζει επιβάρυνση στην υγεία του ή όταν πεθαίνει ξαφνικά, όπως συμβαίνει τώρα που πεθαίνουν… (οι ασθενείς με κορωνοιό)», αναφέρει με εμφανή συγκίνηση ο υπεύθυνος της ομάδας νοσηλευτών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

«Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς κάτι τέτοιο όταν συμβαίνει στην βάρδια σου», τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι τεράστια πρόκληση και ευθύνη να σιγουρευτεί πως «τα παιδιά που ήταν βάρδια το προηγούμενο απόγευμα και βράδυ, δεν εκτέθηκαν στον ιό και οι άρρωστοι είναι ασφαλείς».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News