Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη - Πιθανότητα χαλαζόπτωσης

Κρήτη
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη - Πιθανότητα χαλαζόπτωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει ο καιρός στο νησί μας

Mετά από ένα διάλειμμα ηλιοφάνειας, τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ του Σαββάτου στην Κρήτη. Αναλυτικά σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα δυτικά και νότια. Αργά το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Κρήτη, φαινόμενα που τη νύχτα προς Κυριακή θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το meteo.gr βροχερός θα είναι ο καιρός την Κυριακή μεταξύ άλλων σε Χανιά, Παλαιόχωρα, Μοίρες, Άγιο Νικόλαο, Ρέθυμνο και Σητεία. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 16, στην Ήπειρο από -5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 18, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το βράδυ και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση.

Πιθανότητα χαλαζόπτωσης

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τελειώνει η μακρά περίοδος ανομβρίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς το επόμενο διάστημα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να δώσουν αξιόλογες βροχοπτώσεις, αρχής γενομένης το διήμερο Κυριακή 29/11 - Δευτέρα 30/11.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης από αργά το βράδυ του Σαββάτου 28/11, όταν βροχές θα εκδηλώνονται στη νοτιοδυτική χώρα, έως τα ξημερώματα της Τρίτης 01/12 όταν τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ανατολικά και νότια.

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, καθώς αύριο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

  • ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.
  • ΟΡΜΟΥΝΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
  • ΡΥΜΟΥΛΚΑ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.
  • ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
  • ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

(φωτογαφία rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News