Ν. Τζανάκης: «Θα είχαμε έως 300 κρούσματα αν το lockdown είχε γίνει νωρίτερα»

Κρήτη
Ν. Τζανάκης: «Θα είχαμε έως 300 κρούσματα αν το lockdown είχε γίνει νωρίτερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Να μας απασχολήσει η αυξημένη θνησιμότητα" τόνισε ο Κρητικός καθηγητής

Την θέση του πως σήμερα θα είχαμε 200 - 300 κρούσματα του κορωνοϊού σε ημερήσια βάση, εάν το lockdown είχε εφαρμοστεί νωρίτερα και μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, διατύπωσε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και το OPEN TV, ο κ. Τζανάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν είχαμε κάνει το lockdown νωρίτερα μέχρι 20 Οκτωβρίου τώρα θα είχαμε τελειώσει, θα είχαμε 200 με 300 κρούσματα».

Επίσης, αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών, ο κ. Τζανάκης δήλωσε: «Να μας απασχολήσει η αυξημένη θνησιμότητα. Αιτία της αύξησης των θανάτων είναι η πίεση στο ΕΣΥ... Έχουμε ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή... Αν κάναμε οξυγονοθεραπεία με μη επεμβατικό τρόπο θα έπρεπε να το είχαμε κάνει από το καλοκαίρι».

«Τα κρούσματα αρχίζουν να κάμπτονται»

Πάντως ο καθηγητής ανέφερε πως η έκβαση της πανδημίας βρίσκεται στην αιχμή της, τονίζοντας σύμφωνα με το ethnos.gr : «Τα κρούσματα αρχίζουν να κάμπτονται. Σε διασωληνωμένους και θανάτους εισπράττουμε τι κάναμε πριν 15 μέρες... Περιμένουμε μεγαλύτερο αριθμό διασωληνωμένων... 700,750».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News