Κρήτη

Lockdown - Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο: Σοκάρει η κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών!

Γυναίκες και παιδιά θύματα σωματικής και ψυχολογικής βίας έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις πέρα από κάθε λογική

Κατακόρυφη αύξηση σημειώνουν τα συμβάντα κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τις δομές του συνδέσμου γυναικείων σωματείων του νομού να καλούνται να ανταποκριθούν σε καθημερινή βάση σε περιστατικά που σοκάρουν.

Γυναίκες και παιδιά θύματα σωματικής και ψυχολογικής βίας έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις πέρα από κάθε λογική καθώς ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια για να ξεφύγουν από τον εφιάλτη που βιώνουν. Από ό,τι φαίνεται, το ήδη τεταμένο κλίμα εντός οικογενειών γίνεται ακόμα εντονότερο σε περιόδους lockdown με θύματα ακόμα και μικρά παιδιά.               

30% αύξηση σημείωσαν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε σχέση με την περίοδο προ κορωνοϊού με τα συμβάντα κακοποίησης να εκτοξεύονται. Οι γραμμές μάλιστα έκτακτης ανάγκης και υποστήριξης αυξήθηκαν σε τρεις από μία, για να μπορέσουν οι εκπρόσωποι του συνδέσμου γυναικείων σωματείων Ηρακλείου να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Οι ιστορίες γυναικών και παιδιών που βιώνουν την κακοποίηση σοκάρουν, όπως επιβεβαίωσε μέσα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και η Πρόεδρος του συνδέσμου, Μαίρη Παχιαδάκη.               

Μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου καταγράφηκαν 174 περιστατικά κακοποίησης με θύματα γυναίκες και παιδιά που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την βία είτε αυτή είναι σωματική είτε λεκτική ακόμα και ψυχολογική. Το κατά πλειοψηφία θύμα της ενδοοικογενειακής βίας είναι η γυναίκα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή.              

Οι άνθρωποι στο Ηράκλειο που σήκωσαν το τηλέφωνο με σκοπό να ζητήσουν βοήθεια και να «αποδράσουν» από την φυλακή που ζούσαν, αυξήθηκαν κατακόρυφα στην περίοδο τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου lockdown που διανύουμε αυτές τις ημέρες.               

ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ 801 11 16000              

Καθημερινά δωρεάν 24άωρη Τηλεφωνική Γραμμή για την παροχή έκτακτης στήριξης και πρώτων βοηθειών σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας              

Ένα φαινόμενο που δεν κάνει διακρίσεις. Συνήθως τα θύματα θέλουν να ακουστούν, να μιλήσουν για το πρόβλημα που βιώνουν ώστε να σωθούν ζωές και να μπορέσουν να βρουν μια ισορροπία και πάλι στη ζωή τους. Έτσι, δημιουργήθηκε η «Εξ’ αποστάσεως Συμβουλευτική», ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να δώσει συμβουλές επιβίωσης σε γυναίκες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση.      

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια