Φορείς και Σωματεία της Κρήτης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης

Κρήτη
Φορείς και Σωματεία της Κρήτης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία

Στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν Φορείς και Σωματεία της Κρήτης, για τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Στην απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

  • Να βγαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα και να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ όλοι οι υγειονομικοί που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
  • Να γίνονται μαζικοί περιοδικοί μοριακοί έλεγχοι των εργαζομένων στις δομές υγείας.
  • Να υποβάλλονται σε τεστ όλοι οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στις κλινικές.
  • Να γίνουν άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Να γίνεται άμεση απολύμανση των χώρων όπου εντοπίζεται κρούσμα.
  • Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ΜΑΠ.
  • Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και όχι βοηθήματα που τα δίνουν σε λίγους και τα αξιοποιούν για να διασπάσουν.
  • Εκδίωξη όλων των εργολάβων.
  • Προστασία των ευπαθών ομάδων και των οικογενειών με μικρά παιδιά.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών Π.Ν.Π. που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν στους μνημονιακούς νόμους.
  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα ΜΜΜ.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε τους υγειονομικούς να συμμετέχουν -από κοινού με άλλους εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους- στον κοινό αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα παρέχει υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών».

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, επιμένοντας στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προς όφελος των κλινικαρχών και των μεγιστάνων της Ιδιωτικής Υγείας, αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ αδιαφορώντας για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκαναν το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα επέμειναν στην πολιτική του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες, στη μη διενέργεια δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, στις προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο. Έτσι κατέφυγαν στο κλείσιμο των σχολείων παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, υποβαθμίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Χρησιμοποιώντας παράλληλα την πανδημία ως πρόσχημα επέβαλε ακραία κατασταλτικά μέτρα θίγοντας κατάφορα τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Οι πρόσφατες κυβερνητικές απαγορεύσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου το επιβεβαιώνουν περίτρανα.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική απέναντι στο λαό.

Διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση,

τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Διεκδικούμε συλλογικά:

  • Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού από το υπουργείο, Laptop και σύνδεση στο Internet, αφού έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα απαραίτητο συμπληρωματικό εργαλείο στη διδακτική διαδικασία. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, να παρέχουν την εργασία τους στο χώρο του σχολείου. Η οικία μας και τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε δεν ανήκουν στο υπουργείο.
  • Καμιά ιδιωτική εταιρεία υπεύθυνη της επαφής μας με τους μαθητές. Προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι δικαίωμα των εκπαιδευτικών να καλύψουν μορφωτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών τους με άλλα λογισμικά μέσα που οι ίδιοι θα επιλέξουν, όπως ακριβώς έκαναν και στην πρώτη φάση της πανδημίας.
  • Να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την Τεχνική Εκπαίδευση. Νομοσχέδια για εμάς, χωρίς εμάς, δεν γίνονται αποδεκτά.
  • Να αποσυρθεί το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση.

Ανοικτά και ασφαλή σχολεία! Είναι η μόνη λύση υπέρ της κοινωνίας!

ü ΤΩΡΑ, 15 μαθητές σε κάθε τάξη!

ü Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, επιστημονικού, βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας!

ü ΤΩΡΑ, διενέργεια δωρεάν, μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού και ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας!

ü ΤΩΡΑ, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας!

ü ΤΩΡΑ, εξασφάλιση δωρεάν υλικοτεχνικής υποδομής, μέτρων ενίσχυσης της επιβίωσης των οικογενειών και της μαθησιακής διαδικασίας.

Προτεραιότητα στη ζωή, την υγεία, την παιδεία και την ελευθερία του Λαού!

Αντιπροσωπεία από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, θα παραστούν στη συγκέντρωση έξω από την πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου την Πέμπτη 26 του Νοέμβρη στις 10 το πρωί με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως έχουμε αποδείξει άλλωστε πολλές φορές

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων

«Να προετοιμαστεί τώρα μαζική, δυναμική απάντηση με Πανεργατική Απεργία στις 26/11

Οι μεγαλοξενοδόχοι πανελλαδικά, αφού τρέναραν όσο πήγαινε την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα ξενοδοχεία, έρχονται μέσα σε συνθήκες δεύτερης καραντίνας με νέα πρόταση που στόχο έχει να πάρει πίσω κατεκτημένα δικαιώματα που έχουμε ως εργαζόμενοι στον κλάδο.

Πρόταση που είναι καταδικαστική για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, αλλά διασφαλίζει ότι δεν θα πειραχτεί ούτε μια δεκάρα από τα κέρδη που συσσώρευσαν οι ξενοδόχοι για πάνω από 7 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα ζητάνε:

  • 10% μείωση στους μισθούς
  • 18 μήνες με μισθό 650 ευρώ (τουλάχιστον τρεις σεζόν) για όσους εισέρχονται πρώτη φορά στο επάγγελμα
  • Αύξηση στις κρατήσεις από το μισθό για διαμονή και φαγητό
  • Μείωση στο επίδομα τουριστικής εκπαίδευσης από 10% στο 6%
  • Καμιά συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε ξενοδοχεία με κάτω από 30 δωμάτια

Επιπλέον, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα των επιχειρηματικών ομίλων, επιχειρούν τώρα, με νέα μέτρα να νομιμοποιήσουν την «κλεψιά» που έκαναν τόσα χρόνια οι μεγαλοεπιχειρηματίες και στα ξενοδοχεία. Δηλαδή το 7ήμερο, τα 12ωρα, τα απλήρωτα ρεπό και υπερωρίες. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Θέλουν να «τελειώνουν» με το δικαίωμα της επαναπρόσληψης. Αυτό σημαίνει κυριολεκτικά, μαζικές μειώσεις μισθών και χιλιάδες απολύσεις. Στο όνομα της πανδημίας και τις νέας καπιταλιστικής κρίσης, βρίσκουν την «ευκαιρία» να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους. Χωρίς ωράρια, χωρίς σταθερή δουλειά, με μισθούς των 300-400 ευρώ.

Ότι αφορά την προστασία της ζωής μας, γι’ αυτούς είναι κόστος και εμπόδιο στα κέρδη τους. Δεν τους νοιάζει η προστασία της Υγείας μας, ποτέ δεν τους ένοιαζε, ειδάλλως θα είχαμε σύγχρονα επαρκή νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό. Θα είχαμε μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν θα θρηνούσαμε 70 συνανθρώπους μας πλέον τη μέρα, θύματα της πανδημίας, αλλά και της εγκληματικής κυβερνητικής αμέλειας.

Τώρα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα, πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο! Ήδη οι πληρότητες κατά 80% των κρεβατιών ΜΕΘ σε όλη την Κρήτη και πάνω από το 85% σε όλη την χώρα, δίνουν την εικόνα!

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση στις μονάδες υγείας, για την κερδοσκοπία ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, για τη μετατροπή των εργασιακών χώρων σε εστίες υπερ μετάδοσης, για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων χωρίς σχέδιο ασφαλούς επανεκκινησης τους! Αντί να υλοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών και των μαζικών φορέων, αξιοποιεί τη συγκυρία για να φέρει στη βουλή, κατά εντολή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έναν νόμο-έκτρωμα που χτυπάει το 8ωρο, τη συνδικαλιστική οργάνωση και το δικαίωμα στην απεργία, ενώ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου επιχείρησε την απαγόρευση των διαδηλώσεων και τον αποπροσανατολισμό από τις ευθύνες που τη βαραίνουν για την κατάσταση! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα έδωσε την απάντηση στις 17 Νοέμβρη σε όλη την χώρα και στα Χανιά, και παρά τα όργια καταστολής ιδιαίτερα στην Αθήνα, πρωτοστάτησε στο να δοθεί το γνήσιο αντι-ιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Δεν μπορούν να φιμώσουν το κίνημα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Οι αγώνες των εργαζομένων του Επισιτισμού – Τουρισμού όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελούν παρακαταθήκη. Ότι κατακτήθηκε διαχρονικά, αλλά και σήμερα, έγινε με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές, με την μαζική δράση και διεκδίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ένταξη όλων των εποχικών στο μηχανισμό στήριξης και το δικαίωμα της μονομερούς ένταξης, χωρίς την προϋπόθεση να τους δηλώσει ο εργοδότης, ένα αίτημα που έγινε αποδεκτό γιατί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε ολόκληρη την χώρα κινητοποιήθηκαν, πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις, απέργησαν.

Εμείς είμαστε τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά. Χωρίς εμάς κουφάρια.

Μπροστά σε όλα αυτά, καλούμε και την διοίκηση του Σωματείου μας να συνεδριάσει με κάθε τρόπο, και να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 του Νοέμβρη, ώστε έγκαιρα να οργανώσουμε την επόμενη φάση του αγώνα μας για την αξιοπρεπή επιβίωση όλων μας τον χειμώνα και την εργασία μας με συγκροτημένα δικαιώματα την επόμενη σεζόν. Να ενώσουμε την φωνή μας με τα Σωματεία όλης της χώρας που συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Συμπορευόμαστε με τα δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία σε όλη την χώρα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, και δίνουμε οργανωμένη και αποφασιστική απεργιακή απάντηση σε όλη την Ελλάδα στις 26 του Νοέμβρη.

Οι ευθύνες μας είναι πολύ μεγάλες για να τις αφήσουμε στα χέρια αυτών που υπηρετούν τους εκμεταλλευτές μας!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για τα δικαιώματά μας:

  • Να μη μείνει κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
  • Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας, να αυξηθεί στα 600 ευρώ.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και τα μέτρα των μνημονίων και όλες οι αντεργατικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Να δοθούν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας, με βάση το μισθό των εργαζομένων.
  • Να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και ένταξη του κλάδου του Επισιτισμού.
  • Να πληρώνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού.
  • Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε εφορία, ΔΕΚΟ, τράπεζες, παράλληλα με έκπτωση ενοικίου.
  • Να μην περάσει το αίσχος των απλήρωτων υπερωριών.

Απαιτούμε την διασφάλιση της υγείας μας:

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στην Ασφάλιση. Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.

Δίνουμε την απάντηση μας με ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 26 Νοέμβρη».

Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εγκληματεί σε βάρος του λαού, να μην παίρνει μέτρα για την προστασία του πληθυσμού σε πόλεις και ύπαιθρο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στον νομό, σε χωριά των Αστερουσίων αυξάνει. Ο κίνδυνος μεγαλώνει, αφού οι επιστήμονες επισημαίνουν τη διαδικασία της συγκομιδής της ελιάς ως μέσο διασποράς του κορονοϊού. Η μοναδική «προστασία» που παρέχει το κράτος είναι… να «ορμηνεύει» να μεταφέρονται οι εργάτες στις καρότσες των αυτοκινήτων και να φοράμε μάσκες στα λιόφυτα, και στέλνει την αστυνομία για ελέγχους! Ντροπή και αίσχος!

Την ίδια ώρα που δεν προστατεύει την υγεία μας βάζει χέρι στο εισόδημά μας, αφού δεν βγάζει άχνα για τις τιμές αίσχους που διαμορφώνουν πάλι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι, ενώ το κόστος παραγωγής παραμένει στα ύψη. Περνάει το μέτρο της στρεμματικής αποζημίωσης των 30 ευρώ ανά στρέμμα, που πρόκειται για κοροϊδία, ενώ ακόμα και αυτά δεν προβλέπεται να τα πάρουν όλοι ή να πάρουν ολόκληρο το ποσό.

Την ίδια ώρα που δεν προστατεύει την υγεία μας βάζει χέρι στην περιουσία μας, με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, για να διευκολύνει τράπεζες, εφορία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία να προβαίνουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, να βάλουν χέρι ακόμα και στη λαϊκή κατοικία, στην επαγγελματική στέγη και εργαλεία,

Την ίδια ώρα που δεν προστατεύει την υγεία μας θέλει να βάλει σε γύψο τους αγώνες μας, φέρνει «σαν τον κλέφτη» νόμο που θα βάζει ταφόπλακα στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Δεν είναι τυχαία όλα ετούτα! Απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, το κράτος, η κυβέρνηση, η περιφέρεια, ο δήμος, λένε πως «δεν τα αντέχει η οικονομία». Η προστασία της περιουσίας μας, του εισοδήματός μας, το να βγάλουμε το λάδι μας και οι εργάτες το μεροκάματό τους με ασφάλεια, είναι «κόστος». Τα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρικά έργα είναι κόστος, την ώρα που ο τόπος μας κάθε τόσο βουλιάζει στη λάσπη και τα μπάζα, καίγεται, ενώ τρέμουμε τον σεισμό.

Όταν όμως μπαίνουν στη μέσα τα μεγάλα συμφέροντα, είναι κουβαρντάδες! Δεν είναι κόστος να ρίχνουν «ζεστό» χρήμα σε κλινικάρχες για να νοικιάζουν κρεβάτια, στους καναλάρχες για να παίζουν τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας. Δεν είναι κόστος τα δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της πατρίδας μας!

Η αγροτιά φορά μάσκα αλλά έχει φωνή

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Άμεσα, τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα χωριά, στα συνεργεία συγκομιδής ελιάς και στα ελαιουργεία από κινητή μονάδα, για τη θωράκιση των αγροτών κατά τη συγκομιδή της ελιάς, και των εργατών, όταν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή!

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε μεγάλα χωριά, σχολεία, μεγάλους εργασιακούς χώρους, απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.

Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, σε ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ενισχυθούν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και υποδομές. Άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας, των ιδιωτών γιατρών της περιοχής, ένταξή τους σε κεντρικό κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ!

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% παραγωγή και κεφάλαιο από κάθε φυσικό κίνδυνο και νόσο, δραστική μείωση ασφαλίστρων.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε λάδι και άλλα προϊόντα, να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης. Φτηνά προϊόντα για τον λαό ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων-βιομηχάνων.

Κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών όσο διαρκεί η πανδημία.

Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα, εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης, αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος, καμιά διακοπή ρεύματος.

Εξασφάλιση ενιαίας πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτιας και ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου. Άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες απαραίτητου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία κατάργηση εισφοράς 2% για τους βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγούς.

Πραγματοποίηση καταγραφής και οριζόντιας αποζημίωσης στο 100% της καταστροφής από δάκο από τον ΕΛΓΑ για την περασμένη καλλιεργητική περίοδο.

Αύξηση αφορολόγητου ορίου στα 12.000€ και να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ από το κράτος όσο διαρκεί η πανδημία. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

Καμιά κατάσχεση/πλειστηριασμός χωραφιού, σπιτιού, καμιά διακοπή ρεύματος, νερού. Κούρεμα χρεών, ιδιαίτερα δάνεια που έχουν αποπληρωθεί 2 και 3 φορές, με τα πανωτόκια να θεωρούνται πληρωτέα. Αναστολή κατασχέσεων, μέτρων αναγκαστικής είσπραξης προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Προστασία των παιδιών μας στα σχολεία από την πανδημία. Μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα, εδώ κάθε μαθητής να στηριχθεί με ηλεκτρονικά μέσα συμμετοχής στην τηλε-εκπαίδευση!

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου:

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει συμβολική απεργιακή συγκέντρωση, με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, στις 10.00 το πρωί στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας έχεις ως εξής:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Όλες και όλοι συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου 10:00 πμ

(Φωτογραφία Αρχείου INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News