Σημαντική διάκριση για τον καθηγητή Τοξικολογίας Αριστείδη Τσατσάκη

Κρήτη
Σημαντική διάκριση για τον καθηγητή Τοξικολογίας Αριστείδη Τσατσάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμη αναγνώριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ιατρική Σχολή

Τη δεύτερη θέση στον πίνακα κατάταξης των έντεκα Ελλήνων Πανεπιστημιακών και Ερευνητών με την μεγαλύτερη ερευνητική επίδραση παγκοσμίως για το 2020, κατέχει ο Αριστείδης Τσατσάκης.

Ειδικότερα, σημαντική διάκριση για τον καθηγητή Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής κ. Αριστείδη Τσατσάκη, ο οποίος μεταξύ των έντεκα συνολικά Ελλήνων Πανεπιστημιακών και Ερευνητών, που εργάζονται σε ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς και περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.400 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, όπως αυτή προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε συγχαρητήρια επιστολή του ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής καθηγητής κ. Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης, ο σχετικός κατάλογος με τίτλο «The highly Cited Researchers» συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science.

Όπως τονίζει, τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν, για την ανάλυση και την επιλογή των ερευνητών με υψηλή διάκριση, προέρχονται από τους δείκτες βασικών επιστημών (ESI) 2009-2019, οι οποίοι προκύπτουν από περίπου 160 χιλιάδες άρθρα και ερευνητικές εργασίες υψηλής απήχησης και επίδρασης.

Η επιτυχία του αυτή επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την υψηλή επιστημονική και ερευνητική του κατάρτιση και είναι μία ακόμη αναγνώριση που προστίθεται στην Ιατρική σχολή και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο κ. Κοχιαδάκης, καταλήγοντας εύχεται στον κ. Τσατσάκη ολόψυχα υγεία και καλή δύναμη να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στο χώρο της επιστήμης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News