Κρήτη

Σ.Βαρδάκης: «Παραδοχή του υπ. Ναυτιλίας ότι απέκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις της Κρήτης»

Εντάσσονται περίπου 6.000 λιγότερους Κ.Α.Δ. επιχειρήσεων, σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, σύμφωνα με τον βουλευτή

Ο αποκλεισμός χιλιάδων επιχειρήσεων της Κρήτης από το Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) συνεχίζεται, με  το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής σύμφωνα με τον Σωκράτη Βαρδάκη «κυνικά να παραδέχεται τον αποκλεισμό αυτό», απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

«Ο κρητικός Υπουργός Ναυτιλίας, αντί να προχωρήσει σε τροποποίηση της Κ.Υ.Α. για ένταξη του συνόλου των κρητικών επιχειρήσεων στο μέτρο του Μ.Ι., μας απαντά ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 -δηλαδή επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- ενώ μόλις τον Σεπτέμβρη του 2020 μετά από αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, αποφασίστηκε η ένταξη της Κρήτης. Προχώρησε ουσιαστικά σε μία κυνική παραδοχή, ότι απέκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις της Κρήτης από το Πρόγραμμα. Οι καταγγελίες των φορέων συνεχίζονται μέχρι σήμερα, όπως αποτυπώνεται στην επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης», δήλωσε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σχετική Κ.Υ.Α. που επεκτείνει το Μ.Ι. στις επιχειρήσεις της Κρήτης, εντάσσει περίπου 6.000 λιγότερους Κ.Α.Δ. επιχειρήσεων, σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, κάτι το οποίο σημαίνει τον αποκλεισμό χιλιάδων παραγωγικών τομέων από το Πρόγραμμα στήριξης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας. Πρόγραμμα που η προηγούμενη Κυβέρνηση σχεδίασε και εφάρμοσε, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Νησιωτικότητας.

Ο αρμόδιος Υπουργός, σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που καταθέσαμε στις 30/10/20, μετά και τις αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων της Κρήτης, εμμένει στην επιλεξιμότητα μόλις  2.148 κατηγοριών Κ.Α.Δ. για το νησί, αποκλείοντας χιλιάδες άλλους Κ.Α.Δ., με μία απόφαση που καταδεικνύει άνιση μεταχείριση σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά της χώρας.

(φωτογραφία intime)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια