ΕΚΑΒ Κρήτης: Τρεις εργαζόμενοι διαγνώστηκαν με κορωνοϊό

Κρήτη
ΕΚΑΒ Κρήτης: Τρεις εργαζόμενοι διαγνώστηκαν με κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν αναμονή τεστ στα οποία και έχουν υποβληθεί και άλλοι συνάδελφοί τους

Τρεις εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κρήτης και συγκεκριμένα στον τομέα του Ηρακλείου, έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό και παραμένουν στο σπίτι τους σε καραντίνα με την κατάσταση της υγείας τους να θεωρείται καλή.

Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους και συγκεκριμένα στους δύο εκ των τριών εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και αναφορικά πάντα με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο κρούσμα, όλα τα τέστ που  έγιναν στις στενές επαφές του, βγήκαν αρνητικά.

Αναφορικά με το δεύτερο κρούσμα , αναμένονται τα αποτελέσματα για περισσότερους  από 10 εργαζομένους, που ήρθαν σε επαφή με τον συνάδελφό τους που νοσεί από covid ενώ για το τρίτο κρούσμα δεν έχουν ακόμη ληφθεί δείγματα.

Επίσης όπως έγινε γνωστό, ήδη σε προληπτική καραντίνα έχουν μπει εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με υπάρχον κρούσμα, χωρίς, ωστόσο  να είναι θετικοί στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνθήκες πάντως και για τους διασώστες του ΕΚΑΒ είναι ιδιαιτέρως δύσκολες και συνάμα επικίνδυνες,  δίνοντας και εκείνοι καθημερινή και συνεχή μάχη για να μεταφέρουν, στο νοσοκομείο, ανθρώπουςπου ενδεχομένως νοσούν από covid αλλά δεν το γνωρίζουν, με αποτέλεσμα και οι διασώστες όταν παίρνουν  ενημέρωση για μεταφορά, να μην λαμβάνουν πάντα σε κάθε κλήση, μέτρα προφύλαξης κατα του covid.

Γι’ αυτό καλό είναι οι πολίτες που καλούν το ΕΚΑΒ να είναι πιο συγκεκριμένοι αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Φωτογραφία αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News