Κρήτη

«Γίνε ανάδοχος γονιός!»: Το βίντεο που προκαλεί δάκρυα συγκίνησης

«Υπάρχουν παιδιά σαν κι εμένα που θέλουν μια οικογένεια…»

Η 20η Νοεμβρίου είναι η μέρα διακήρυξης και υπογραφής της Σύμβασης  για τα δικαιώματα του παιδιού. Είναι μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά ανά τον κόσμο. Τα παιδιά ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες και γι’ αυτό το λόγο είναι καθήκον μας να τα προστατεύσουμε και να φροντίζουμε για τη βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Για την πληρέστερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του, το παιδί πρέπει να μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον σε κλίμα αγάπης, κατανόησης και ασφάλειας .

Η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα του Παιδιού και παράλληλα υλοποιώντας το Κοινωνικό της Πρόγραμμα,  ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός σποτ για την ανάδοχη φροντίδα παιδιών, επιδιώκοντας να αναδείξει και να ενισχύσει το θεσμό της αναδοχής ως μια σημαντική εναλλακτική μορφή παιδικής προστασίας για τα παιδιά που, για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα,  η βιολογική τους οικογένεια αδυνατεί να τους προσφέρει φροντίδα.

Στόχος είναι όπως αναφέρεται «η προσέλκυση υποψηφίων αναδόχων γονέων και η εξασφάλιση ενός κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος για τα παιδιά όλων των ηλικιών, για παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, παιδιά που φιλοξενούνται σε «Κλειστές» Δομές Κοινωνικής Φροντίδας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια