Κεγκέρογλου: Ο Βορίδης αρνήθηκε να εφαρμόσει στην Κρήτη ότι και στη Θεσσαλία για τους πληγέντες

Κρήτη
Κεγκέρογλου: Ο Βορίδης αρνήθηκε να εφαρμόσει στην Κρήτη ότι και στη Θεσσαλία για τους πληγέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Κίβδηλες οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για την άμεση ενίσχυση των πληγέντων"

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα εφαρμοστούν και στην Κρήτη όσα ίσχυσαν στη Θεσσαλία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Βορίδης, σήμερα στη Βουλή, απαντώντας στο αίτημα του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου για την αποδοχή της τροπολογίας, δήλωσε ότι δεν δέχεται να εφαρμοστούν για τους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην Κρήτη, οι διατάξεις του ν.4737/2020 που ψηφίστηκαν για τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους από τον ΙΑΝΟ στη Θεσσαλία.

Η συζήτηση έγινε σήμερα Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την επεξεργασία νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για την ενίσχυση των πληγέντων από την τελευταία κακοκαιρία στα Κρήτη, σύμφωνα με τις διαδικασίες των νόμων 4728/2020 και 4737/20 που εφαρμόστηκαν για τους πληγέντες από τον μεσογειακό κυκλώνα του ΙΑΝΟΥ στην Θεσσαλία.

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει τις κίβδηλες υποσχέσεις και την διπροσωπία της Κυβέρνησης η οποία, ενώ δεσμεύεται για γρήγορες και απλές διαδικασίες, ταυτόχρονα υποχρεώνει τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους κλπ που επλήγησαν να καταβάλουν πρόσθετα τέλη προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις των ζημιών στην αγροτική παραγωγή. Επιπλέον, η Κυβέρνηση αρνείται την καταβολή των 5000 Ευρώ για όλους όσους έπαθαν ζημιές στα σπίτια αλλά και την καταβολή 8000 € για όσους έπαθαν ζημιά στις επιχειρήσεις τους και δεν προωθείται γρήγορα η εξατομίκευση των ζημιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθυστέρηση  αποκατάστασή τους.

Βίντεο με το απόσπασμα από την ομιλία του Βασίλη Κεγκέρογλου για την υποστήριξη της τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής:

Φωτογραφία αρχείου από την τελευταία κακοκαιρία
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News