Κρήτη

Ρεθυμνο: «Έπεσαν οι υπογραφές» για την επέκταση του Κεντρικού Αγωγού στο Αμάρι

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση του σημαντικότερου Αναπτυξιακού έργου

Με την συμμετοχή - μέσω τηλεδιάσκεψης - του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Κεφαλογιαννη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ. κ. Άρη Παπαδογιάννη,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/11/2020, η υπογραφή του έργου «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΜΑΡΙΟΥ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.242.481,88 ευρώ με ΦΠΑ το οποίο  είναι ενταγμένο ως 1ο βασικό υποέργο στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014-2020 και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η εργολαβία που συμβασιοποιήθηκε περιλαμβάνει το σύνολο των αναγκαίων και απαραίτητων εργασιών για την επέκταση του κεντρικού αγωγού, μεταφοράς του νερού, από το φράγμα Ποταμών προς τον κάμπο Ρεθύμνης και συγκεκριμένα για το τμήμα από τον οικισμό Πηγής έως τον οικισμό Πρίνου, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό το σύνολο του έργου «Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου», όπως αυτό αρχικά σχεδιάσθηκε για την άρδευση 24.000 στρεμμάτων του κάμπου Ρεθύμνου.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες  ήταν ακόμη το Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ., κ. Θοδωρής Νίνος, ο Διευθυντής Διαχείρισης Έργων, κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης και ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων, κ. Μάρκος Πατρελάκης, ενώ για λογαριασμό της εργολήπτριας εταιρίας ΜΑΡΜΙΤΕΛ Α.Ε. την σύμβαση υπέγραψε η νόμιμη εκπρόσωπος της κ. Ανδρούλα Σουρουλλά.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Ρέθυμνο η σημερινή. Πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες που έχει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στην κατασκευή μεγάλων Υδραυλικών και Συγκοινωνιακών έργων, τα οποία αποτελούν μαζί με τα οδικά, την αιχμή του δόρατος για την Κρήτη τα επόμενα χρόνια. Η εμπιστοσύνη που έχουμε στον «οργανισμό» και προσωπικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του κ. Άρη Παπαδογιάννη μας δίνουν την δυνατότητα να αισιοδοξούμε για την μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του νησιού σε συνολικό επίπεδο», ανέφερε κατά την εισηγητική του τοποθέτηση, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, έχει κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ολικής επιστροφής του. Έχοντας εξασφαλίσει στην πράξη, την αμέριστη στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη αλλά και του συνόλου των Υπουργείων και των φορέων με τους οποίους συνεργάζεται, ο Ο.Α.Κ. αποτελεί αυτή την ώρα, το σημαντικότερο «Αναπτυξιακό Εργαλείο» της Κρήτης. Έργα σημαντικά, όπως αυτό για το οποίο υπογράψαμε σήμερα την σύμβαση υλοποίησης του, δείχνουν ότι ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, η επιστημονική δουλειά, οι συνέργειες και η στοχοπροσήλωση, μπορούν να αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα και τελικά να κάνουν την διαφορά», υπογράμμισε από την δική του πλευρά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Φωτογραφια αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια