Κρήτη

Στη Βουλή το αίτημα παράτασης προθεσμίας για κτηματολογικές εγγραφές

Την επιστολή των δικηγόρων φέρνει στη Βουλή ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στους αρμόδιους Υπουργούς, την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου "με την οποία τεκμηριώνεται η ανάγκη παράτασης της προθεσμίας για διόρθωση των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, η οποία λήγει στις 31-12-2020, σε συνέχεια της υπ’αριθμ πρωτ. 1777/16-11-20 ερώτησης που είχε καταθέσει η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής για το ίδιο θέμα".

Όπως αναφέρει:

Με την επιστολή και το Υπόμνημα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου τεκμηριώνεται και αναδεικνύεται ως επιβεβλημένη η ανάγκη παράτασης της προθεσμίας για διόρθωση των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, πέραν της 31-12-2020 που εκπνέει η νομοθετημένη προθεσμία και επιπλέον προτείνεται για το Ηράκλειο Κρήτης να επανέλθει η 2-12-2026 ως καταληκτική ημερομηνία, η οποία είχε αρχικώς νομοθετηθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η οριστική και ανεπανόρθωτη βλάβη στις περιουσίες φυσικών και νομικών προσώπων ιδιωτικού αλλά και δημοσίου δικαίου.

Παράλληλα, εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού και των περιορισμών της κυκλοφορίας των πολιτών, της αναστολής μέρους της λειτουργίας των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων των λοιπών διοικητικών υπηρεσιών και φυσικά των ίδιων των Γραφείων Κτηματογράφησης καθίσταται αναγκαία μια - τελευταία - εκ νέου παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου καταλήγει ζητώντας άμεσα την οριστική επίλυση του θέματος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια