Κρήτη: Συγκίνηση για τις 10 νοσηλεύτριες που θα δουλέψουν σε ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης - Τι δήλωσαν

Κρήτη
Κρήτη: Συγκίνηση για τις 10 νοσηλεύτριες που θα δουλέψουν σε ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης - Τι δήλωσαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των νοσηλευτριών που προσφέρουν σημαντικό έργο, η WIND

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στο χρέος το οποίο όπως είπαν ανέλαβαν, όταν ορκίστηκαν να υπηρετούν το συνάνθρωπο, οι δέκα νοσηλεύτριες  από την Κρήτη που ανταποκρίθηκαν σχεδόν στιγμιαία  στο κάλεσμα για βοήθεια των  υγειονομικών της Θεσσαλονίκης, αναχώρησαν από το νησί  και από αύριο το πρωί και για 15 ημέρες αναλαμβάνουν εργασία σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Όλες τους έμπειρες νοσηλεύτριες και κυρίως έτοιμες να στηρίξουν τους συναδέλφους τους σε μια χρονική στιγμή  που οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Οι δέκα νοσηλεύτριες δεν χρειάστηκε να κάνουν καν δεύτερες σκέψεις. Όπως είπαν, καθημερινά οι συνθήκες εργασίας τους, τις φέρνει αντιμέτωπες με τον κορωνοϊο και πως η σιγουριά τους ότι αν η Κρήτη το χρειαζόταν οι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη θα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν, δεν τους άφησε άλλα περιθώρια.

Οι πρώτες τους δηλώσεις

«Υπάρχει και φόβος και ανησυχία. Οφείλουμε όμως να το κάνουμε αυτό και από αύριο το πρωί πιάνουμε δουλειά. Έχουμε εμπειρία από ΜΕΘ και κλινικές Covid ελπίζω να ανταποκριθούμε στο χρέος μας» είπε η κ. Αποκορωνιωτάκη η οποία διευκρίνισε ότι η στήριξη των δικών τους ανθρώπων, των συναδέλφων τους αλλά και απλών ανθρώπων που το έμαθαν, είναι συγκινητική.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και τον υποδιοικητή, όπως επίσης τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, γιατί από αυτούς νιώσαμε την ασφάλεια να πάρουμε αυτή την απόφαση» δήλωσε η νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Χανίων, Ανθή Καρυοφίλη, η οποία, λίγο πριν αναχωρήσει, εξήγησε ότι αυτή η αλληλεγγύη υπάρχει μεταξύ νοσηλευτών και πως από την πρώτη στιγμή εκείνο το οποίο σκέφτηκε, όταν έλαβε την απόφαση, ήταν ότι, αν η Κρήτη αντιμετώπιζε αυτή την ανάγκη, οι συνάδελφοι της από τη Θεσσαλονίκη θα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Κατά την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου τις νοσηλεύτριες συνάντησε ο διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και ο υποδιοικητής που τις συνεχάρησαν για την αλληλεγγύη που δείχνουν και την ετοιμότητα από τη μια μέρα στην άλλη να αποφασίσουν να βρεθούν μακριά από τα σπίτια τους και τους δικούς τους ανθρώπους, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καθήκον τους και την ανθρωπιά τους.

"Η Κρήτη είναι δίπλα στη Μακεδονία"

Την θέση ότι η Ελλάδα είναι μια υγειονομική Περιφέρεια επανέλαβε η κ. Μπορμπουδάκη. «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για τους υγειονομικούς μας. Τα παιδιά της Κρήτης που φεύγουν για να στηρίξουν τους συνάδελφούς τους στη Θεσσαλονίκη. Η Κρήτη είναι δίπλα στη Μακεδονία και όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας, είμαστε μία υγειονομική περιφέρεια όλη η χώρα. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτό που μας συμβαίνει» είπε η κ. Μπορμπουδάκη η οποία ευχαρίστησε τις νοσηλεύτριες για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη θέρμη με την οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενίσχυσης της προσπάθειας των συναδέλφων τους.

«Οι νοσηλεύτριες που από αύριο και για 15 ημέρες θα στηρίζουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, είναι έμπειρες και θα βοηθήσουν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Προφανώς δεν περισσεύει κανείς, ωστόσο οφείλουμε να υποστηρίξουμε τους υγειονομικούς μας στη Θεσσαλονίκη και εμείς το επόμενο διάστημα θα ενισχύουμε κι άλλο το σύστημα υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές» εξήγησε η κ. Μπορμπουδάκη, η οποία διευκρίνισε ότι τα έξοδα για την παραμονή των νοσηλευτριών είναι όλα καλυμμένα, υπό το γενικό συντονισμό του υπουργείου Υγείας.

Την ίδια ώρα η κ. Μπορμπουδάκη ανακοίνωσε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για τις κλίνες και τις ΜΕΘ στην Κρήτη επικαιροποιήθηκε και οι κλίνες αλλά και τα κρεβάτια σε ΜΕΘ διαμορφώθηκαν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες.

Στο πλευρό τους η WIND

Η WIND, προκειμένου να στηρίξει τις νοσηλεύτριες και να επαινέσει το έργο τους, θα τους παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν κλήσεων και χρήσης διαδικτύου για να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους το διάστημα που θα χρειαστεί να λείπουν μακριά τους.

Επίσης η WIND έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα επικοινωνίας και ίντερνετ στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Την ίδια ώρα σε ότι αφορά τα έξοδα των δέκα γυναικών κατά την 15ήμερη παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη έχει αναλάβει υπό τον συντονισμό του και μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών το Υπουργείο Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News