Αναβολή στη δίκη του 35χρονου που κρυβόταν μέσα σε... κρύπτη για σχεδόν ένα χρόνο

Κρήτη
Αναβολή στη δίκη του 35χρονου που κρυβόταν μέσα σε... κρύπτη για σχεδόν ένα χρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από περίπου επτά χρόνια, μεταξύ συγγενικών προσώπων, σε χωριό της Μεσαράς

Δεν έγινε τελικά σήμερα η δίκη για το αιματηρό περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από περίπου επτά χρόνια, μεταξύ συγγενικών προσώπων, σε χωριό της Μεσαράς.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης επρόκειτο να καθίσει σήμερα ένας 35χρονος ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε πυροβολήσει έναν 50χρονο συγγενή του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ωστόσο, η δίκη τελικά αναβλήθηκε "αορίστως" και θα οριστεί νέα δικάσιμος από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το επίμαχο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2013 σε χωριό της Μεσαράς εξαιτίας κτηματικών διαφορών που φέρεται να χώριζαν τους εμπλεκόμενους σε αυτό.

Ο 35χρονος φέρεται να είχε ανοίξει πυρ τραυματίζοντας βαριά τον 50χρονο συγγενή του στο πόδι. Ο τελευταίος είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί τότε για αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο.

Συγκατηγορούμενοι του 35χρονου είναι δύο ακόμη άνδρες. Πρόκειται για στενό συγγενή του 35χρονου, καθώς και για στενό συγγενικό πρόσωπο του 50χρονου.

Κανείς εξ αυτών δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή μετά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο: Ο στενός συγγενής του βασικού κατηγορούμενου καταδικάστηκε σε ποινή 5 ετών και 3 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 2300 ευρώ, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 3000 ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ήταν κατηγορούμενο κι ένα τέταρτο άτομο, το οποίο, ωστόσο, αθωώθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News