Τζανάκης: Φόβοι για αύξηση νεκρών από κορωνοϊό - «Δυσκολεύουν τα πράγματα - Εύχομαι να διαψευστώ»

Κρήτη
Τζανάκης: Φόβοι για αύξηση νεκρών από κορωνοϊό - «Δυσκολεύουν τα πράγματα - Εύχομαι να διαψευστώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάλυση του καθηγητή πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη

Μια ανάρτηση από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook δείχνει την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Τζανάκης κατά το παρελθόν παρουσίαζε τα αποτελέσματα από το μοντέλο που ο ίδιος μελετούσε και “έπεφτε” μέσα.

Αυτή τη φορά το μοντέλο του δίνει αρνητικά αποτελέσματα, κάτι για το οποίο απεύχεται στην ανάρτησή του γράφοντας τα ακόλουθα: «Μετά από αρκετές ημέρες αναρτώ την επεξεργασία μου που αφορά τους διασωληνωμένους με τη χρήση της ειδικής συνάρτησης (Gompertz)... Το μοντέλο ανταποκρίθηκε εξαιρετικά με r2= 0,97... Ζητήθηκε μια βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη 10 ημερών (σκιασμένη περιοχή του μοντέλου).

Τι παρατηρούμε... Τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη πιο πολύ, καθότι φαίνεται να οδεύουμε με πολύ μεγάλη δυναμική προς τους 450 διασωληνωμένους, με περαιτέρω τάση να προσεγγίσουμε τους 500...

Έκανα ανάλυση επίσης για τους ημερήσιους θανάτους (για λόγους οικονομίας δεν αναρτώ το ανάλογο γραφικό, άλλωστε είναι παρόμοιο).

Τι έδειξε; Παρατηρείται δυστυχώς μεγάλη δυναμική με τους θανάτους το επόμενο δεκαήμερο.

Η πρόβλεψη πιθανότατα θα κυμανθεί συνολικά το επόμενο δεκαήμερο μεταξύ 430 και 720, με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να προσεγγίζουμε το ανώτερο όριο αυτής της πρόβλεψης.

Δηλαδή θα παρατηρούμε ημερήσιους αριθμούς μεταξύ 40 και 70... Τι μπορώ να ευχηθώ αυτή τη στιγμή... Με όλη μου την ψυχή εύχομαι να διαψευστεί το μοντέλο!».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News