Τα μπαζωμένα ρέματα και το μέγεθος της καταστροφής στη Χερσόνησο

Κρήτη
Τα μπαζωμένα ρέματα και το μέγεθος της καταστροφής στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ανθρώπινος παράγοντας και το ελλιπέστατο αντιπλημμυρικό του νέου ΒΟΑΚ στο ύψος της Χερσονήσου

Στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής», μέσα από φωτογραφικό υλικό και εναέριες αυτοψίες, αποτυπώθηκε το μέγεθος της καταστροφής σε πολλές περιοχές όπως είναι ο Δήμος Χερσονήσου που μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα έχει χτυπηθεί από τρεις διαφορετικές θεομηνίες.

Σε φωτογραφίες και εικόνες ντοκουμέντο από drone με την βοήθεια του Νίκου Σωμαρα αποτυπώθηκε ο ανθρώπινος παράγοντας με μπαζωμένα ρέματα στην περιοχή των Γουρνών και των Γουβών ενώ ο κος Σέγκος αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Σιριγωνάκης, αναφέρθηκαν στο ελλιπέστατο αντιπλημμυρικό του νέου ΒΟΑΚ στο ύψος της Χερσονήσου, με αποτέλεσμα όλα τα νερά να καταλήγουν στο παράκτιο μέτωπο αφήνοντας πίσω ανυπολόγιστες καταστροφές.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο οι ζημιές στις υποδομές του Δήμου αλλά και στα νοικοκυριά είναι ανυπολόγιστες, τονίζοντας ότι η περιοχή του είναι πολύ δύσκολο να αντέξει μια ακόμα θεομηνία σε μικρό χρονικό διάστημα από την προηγούμενη.

Όπως τόνισε ο κος Σέγκος χρειάζεται ένα τεράστιο χρονικό διάστημα για να ανακάμψει η περιοχή του χαρακτηρίζοντας την πρόσφατη κακοκαιρία ως ιστορικά επικίνδυνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News