Κρήτη

Πρόστιμα σε επιβάτες αυτοκινήτου στην Κρήτη που δε φορούσαν μάσκες

Συνολικά, στην Κρήτη, επιβλήθηκαν 95 πρόστιμα τη Δευτέρα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για την τήρηση των μέτρων αναφορικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συνολικά, τη Δευτέρα, στην Κρήτη επιβλήθηκαν 95 πρόστιμα, τα οποία αφορούσαν τόσο σε μη χρήση μασκών, όσο και παραβλέψεις της απαγόρευσης των μετακινήσεων μετά τις 9, αλλά και μετακινήσεις χωρίς το σχετικό SMS ή βεβαίωση.

Αναλυτικότερα, για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν, συνολικά, 33 πρόστιμα: 10 στα Χανιά (εκ των οποίων τα 9 αφορούσαν πεζούς και 1 αφορούσε υπάλληλο καταστήματος), 11 σε πεζούς στο Ηράκλειο, 5 σε πεζούς στο Ρέθυμνο, 3 σε πεζούς στο Λασίθι, ενώ, στην Π.Ε. Λασιθίου επιβλήθηκαν, ακόμη, 4 πρόστιμα σε επιβάτες αυτοκινήτου, οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκες.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση της μάσκας στα Ι.Χ. αυτοκίνητα δεν είναι υποχρεωτική, όταν μέσα σε αυτά βρίσκεται μόνο ο οδηγός, ή όταν ο έτερος επιβάτης είναι συγγενής Α' βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά) με τον οδηγό.

Αναφορικά με τα πρόστιμα για απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακινήσεις χωρίς το σχετικό SMS ή τη βεβαίωση, εκείνα ανέρχονται σε 62 και κατανέμονται ανά Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης ως εξής: 37στο Ηράκλειο, 10 στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, 1 στο Λασίθι και 6 στο ΒΟΑΚ.

Σε αστυνομικό κλοιό το Ηράκλειο

Την ίδια στιγμή, σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το Ηράκλειο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας με φόντο τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο αυστηρά και αυτό αποτυπώθηκε από τα μπλόκα που συναντούσε κανείς μέσα στο σαββατοκύριακο που πέρασε σε πολλά σημεία της πόλης.

Στα θετικά επισημαίνεται το γεγονός ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα, μιας και οι ένστολοι προσπαθούσαν με ηρεμία να ενημερώσουν τους πολίτες, που στην πλειοψηφία του υπακούουν στα νέα δεδομένα.

Πάντως ως επισήμανση στη διάρκεια της απαγόρευσης μετά τις 9 το βράδυ, θα πρέπει να πούμε ότι τις προηγούμενες μέρες ελάχιστοι ήταν αυτοί που κινούνταν στο παράκτιο μέτωπο, ακόμα και ιδιοκτήτες κατοικίδιων, που μάλλον είχαν φροντίσει για τον περίπατο των ζώων τους νωρίτερα. Οι προβληματισμός των πολιτών για τις εξόδους τους αφορά και στο καιρικό κομμάτι, μιας και τις νύχτες πλέον το κρύο είναι αισθητό.

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια