Κρήτη

Επικοινωνία ΠΕΔ Κρήτης – Θεοδωρικάκου για τη χρηματοδότηση των Δήμων μετά τις καταστροφές

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα που κατατέθηκαν

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης (Π.Ε.Δ) Κρήτης κ. Γ. Κουράκης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο συζητήθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων της Κρήτης που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Δήμοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί και χαρακτήρισε θετική την άμεση χρηματοδότηση που δόθηκε σε Δήμους της Κρήτης για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους.

Ενημέρωσε επίσης στον κ. Θεοδωρικάκο για την ανάγκη να δοθεί συμπληρωματική  χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ του νησιού, σε περιπτώσεις όπου αυτό απαιτείται, ενώ έθεσε και το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης και άλλων Δήμων της Κρήτης που έχουν υποβάλλει αιτήματα για την αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστησαν.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε στον κ. Κουράκη ότι θα ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα που κατατέθηκαν και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα στην αυτοδιοίκηση και στους πολίτες της Κρήτης για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές προκλήθηκαν.

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια