Κρήτη

Κορωνοϊός: 120 πρόστιμα σε μία ημέρα - Χωρίς SMS, μάσκες και με… πολλούς επιβάτες στα ΙΧ κυκλοφορούσαν οι Κρητικοί

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε και σε ένα κρεοπωλείο

«Λαβράκια» φαίνεται πως έβγαλαν οι έλεγχοι των αστυνομικών σε ολόκληρη την Κρήτη, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μάλιστα, τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, κάποιοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κρήτης την Κυριακή… επέμειναν να συνεχίζουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να μη φορούν μάσκες και να μην τηρούν τα μέτρα, γενικώς.

Κι αυτό γιατί, η αστυνομία επέβαλλε, συνολικά, 120 πρόστιμα έπειτα από 1.609 ελέγχους.

Ειδικότερα, 75 άτομα πρόκειται να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις, καθώς, έπειτα από σχετικούς ελέγχους των αστυνομικών, εντοπίστηκαν είτε να μην έχουν στείλει το σχετικό SMS στο 13033 είτε να μην έχουν την απαραίτητη χειρόγραφη δήλωση.

Από τα 75 πρόστιμα, τα 44 «κόπηκαν» στο Ηράκλειο, 16 στα Χανιά, 9 στο Ρέθυμνο, 4 στο Λασίθι και 2 στο ΒΟΑΚ.

Παράλληλα, 38 πεζοί εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα. Οι περισσότεροι (20) «πιάστηκαν» στο Ηράκλειο, 7 στο Ρέθυμνο, 3 στα Χανιά και 2 στο Λασίθι. Οι εν λόγω πολίτες καλούνται τώρα να πληρώσουν 300 ευρώ.

Ενώ, με περισσότερους από δύο επιβάτες κυκλοφορούσαν 6 οχήματα στο ΒΟΑΚ, αγνοώντας το σχετικό περιορισμό, που τους… επέβαλλε πρόστιμο 300 ευρώ.

Από τους ελέγχους της αστυνομίας, ωστόσο, δεν ξέφυγε και ένα κατάστημα στα Χανιά. Πρόκειται για ένα κρεοπωλείο, οι ιδιοκτήτες του οποίου θα πληρώσουν πρόστιμο 3.000 ευρώ, αφού είχαν θέσει σε λειτουργία το κατάστημά τους τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι κλειστό.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια