Ένωση Αστυνομικών Λασιθίου: Τους στέλνουν στα… Χανιά για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κρήτη
Ένωση Αστυνομικών Λασιθίου: Τους στέλνουν στα… Χανιά για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστυνομικοί από το Λασίθι μεταφέρονται στα Χανιά, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους  

Από το Λασίθι στα Χανιά αναμένεται να μεταφερθούν αστυνομικοί, την ώρα, μάλιστα, που οι συναθροίσεις έχουν ακυρωθεί.

Τα παραπάνω αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Δ., κ. Γιάννης Καρτσάκης.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά, «με διαταγή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, η Δ.Υ. Λασιθίου, καλείται την Τρίτη 17-11-2020 να ενισχύσει την Δ.Α. Χανίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Δυστυχώς για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της παράλογης χρήσης των αστυνομικών του Νομού Λασιθίου και όχι μόνο, αλλά και το πόσο «πολύ» η διοίκηση υπολογίζει τον Έλληνα Αστυνομικό. Όταν ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς «lockdown» βλέπουμε σε όλη τη χώρα να εκδίδονται διαταγές μετακίνησης αστυνομικών πολύ μακριά ακόμα και εκτός διπλανών νομών, για εκτέλεση υπηρεσίας μέτρων τάξης του Πολυτεχνείου, όταν ήδη υπάρχει διαταγή απαγόρευσης εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο!

Συγκεκριμένα, με διαταγή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, η Δ.Υ. Λασιθίου, καλείται την Τρίτη 17-11-2020 να ενισχύσει την Δ.Α. Χανίων. Τα τελευταία χρόνια η Δ.Υ. του νομού μας είθισται να ενισχύει την Δ.Α. Ηρακλείου ως όμορος νομός αλλά ποτέ δεν είχε ξανασυμβεί να ενισχύσουμε την Δ.Α Χανιών στα Χανιά, για τα μέτρα του Πολυτεχνείου. Αφορμή αυτού… οι παράνομες και συνεχείς (τέσσερις στο σύνολο σε ένα μήνα) διαταγές ενίσχυσης που προηγήθηκαν κατά το μήνα Σεπτέμβριο και για τις οποίες είχαμε διαμαρτυρηθεί με την υπ’ αριθμ. 100 από 12-10-2020 ανακοίνωσής μας, η οποία έχει ήδη λησμονηθεί

Σε όλους μας είναι γνωστή η φράση «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», την οποία φαίνεται να ασπάζεται στο ακέραιο η ηγεσία μας χωρίς να αφουγκράζεται τις ανησυχίες μας και τα οικογενειακά προβλήματα που μας δημιουργεί. Πόσο μάλλον όταν αφορά ένα τόσο πρόσφατο γεγονός και συνεχίζει το πρόβλημα να λύνεται με προσωρινές και «εύκολες» λύσεις, όταν στέλνονται άκριτα αστυνομικές δυνάμεις να «μεταναστεύουν».

Επιπλέον, παρατηρήσαμε ότι με την ανωτέρω διαταγή διατασσόμαστε να εκτελέσουμε πάλι αυθημερόν(!!) υπηρεσία την 17-11-2020. Δηλαδή, μετά από τέσσερεις ώρες (τουλάχιστον) ταξίδι στο υπηρεσιακό λεωφορείο (ακατάλληλο για ταξίδια) οφείλουμε να είμαστε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχοντας διαύγεια να αντιμετωπίσουμε ότι και αν προκύψει για τουλάχιστον 8 ώρες (που ως συνήθως θα είναι περισσότερες).

Απαιτούμε την ακύρωση της ανωτέρω διαταγής και να μην μετακινούνται εφεξής άσκοπα οι αστυνομικοί του Λασιθίου, ειδικά εν μέσω της πανδημίας!

Απαιτούμε, (αν δεν ακυρωθεί) την απαρέγκλιτη τήρηση – εφαρμογή του Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος Εργασίας Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η διασάλευση του οικογενειακού μας προγραμματισμού και να παύσει επιτέλους η έκθεση των αστυνομικών στον κίνδυνο. Έχουμε οικογένειες, αποτελούμε μέρος της κοινωνίας και δεν είμαστε αναλώσιμοι!! Πιθανή περεταίρω διασπορά του κορωνοϊού, που ενδέχεται να προκληθεί από την μετακίνησή μας επιβαρύνει κι άλλο την δημόσια υγεία και την συνείδησή σας…»

(Φωτογραφία ραχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News