Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Στα… μπλε κτήρια της Κρήτης

Κρήτη
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Στα… μπλε κτήρια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, θα διεξαχθεί webinar με θέμα το διαβήτη

Δράσεις ανά την Κρήτη διοργανώνει σήμερα Σάββατο, για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, ο Παγκρήτιος Σύλλογος για τον Νεανικό Διαβήτη.

«Η παρουσία του διαβήτη είτε του αυτοάνοσου Νεανικού Τύπου 1 είτε του Τύπου 2 γίνεται όλο και εντονότερη στον κόσμο μας, εξαιτίας προφανώς του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι τα βασικά στοιχεία για τον έλεγχό του, ενώ η εξωτερική παροχή ινσουλίνης σε εμβόλιμη μορφή, με ενέσεις, στυλό ή με αντλίες ινσουλίνης και οι συσκευές συνεχούς επιτήρησης της γλυκόζης στο αίμα αποτελούν τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισής του. Οι συνθήκες που βιώνουμε με την πανδημία του COVID-19 κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα, καθώς οι πάσχοντες από διαβήτη εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες. Στόχος του ΠΑΣΥΝΕΔ είναι να βοηθήσει τα παιδιά κυρίως που πάσχουν από νεανικό διαβήτη και τις οικογένειές τους με ορθή και έγκαιρη ενημέρωση και συνδράμοντας στην ψυχολογική στήριξη και αλληλοϋποστήριξη των μελών του.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, σήμερα Σάββατο, όπως κάθε χρόνο, έχει μεριμνήσει για να φωτιστούν με το μπλε φως του διαβήτη το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης και η Λότζια στο Ηράκλειο, το Δημαρχείο Ρεθύμνου και το Δημοτικό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στα Χανιά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης θα φωτιστεί απόψε στις 6 το απόγευμα.

Μάσκες σε παιδιά με νεανικό διαβήτη

Ακόμα, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης κατασκευάστηκαν από τον Σύλλογο 1000 υφασμάτινες μάσκες οι οποίες θα διανεμηθούν από το Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ, το Διαβητολογικό Κέντρο του Βενιζελείου και την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε παιδιά και οικογένειες με Νεανικό Διαβήτη. Μέρος τους θα διανεμηθεί, επίσης, στα μέλη του Συλλόγου σε κάποια από τις μελλοντικές δράσεις του, μόλις οι συνθήκες της πανδημίας επιτρέψουν την διοργάνωσή τους με φυσική παρουσία.

Παράλληλα, από τις 7 έως τις 8:30 το βράδυ θα διοργανωθεί διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση (webinar) με θέμα τον διαβήτη.

Το πρόγραμμα

* 19:00-19:05: Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο ΠΑΣΥΝΕΔ Βερίγο Νικόλαο.

*19:05-19:15: “Επιπτώσεις COVID-19 στον Διαβήτη” (Md. Τεντολούρης Νικόλαος).

* 19:15-19:25: “Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη” (Δευτεραίος Δημήτριος, Sales Specialist, Abbott).

* 19:20-19:30: “Πορεία ανάπτυξης του διαβήτη στην Κρήτη” (Md Μαμουλάκης Δημήτριος).

* 19:30-19:50: “Η τεχνολογία στον σακχαρώδη διαβήτη το 2020” (Md Παππάς Άγγελος).

* 19:50-20:00: “Σύγχρονες ινσουλίνες” (Md Αρβανιτάκη Θεοδοσία).

* 20-00-20:10: Παρουσίαση ΕΛΟΔΙ (πρόεδρος ΕΛΟΔΙ Λούβαρη Βασιλική).

* 20-10-20:20: YLD - IDF EUROPE (Μπουμάκη Κωνσταντίνα).

* 20-20-20:30: Ερωτήσεις επισκεπτών.

Η πρόσβαση στη συνάντηση είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει ΕΔΩ 

Επιπλέον, με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης κατασκευάστηκαν από τον Σύλλογο 1.000 υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες θα διανεμηθούν από το Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ, το Διαβητολογικό Κέντρο του Βενιζελείου και την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε παιδιά και οικογένειες με Νεανικό Διαβήτη. Μέρος τους θα διανεμηθεί, επίσης, στα μέλη του Συλλόγου σε κάποια από τις μελλοντικές δράσεις του, μόλις οι συνθήκες της πανδημίας επιτρέψουν τη διοργάνωσή τους με φυσική παρουσία.

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News