Αυτά είναι τα ποσά που θα λάβει η Κρήτη για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την θεομηνία

Κρήτη
Αυτά είναι τα ποσά που θα λάβει η Κρήτη για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την θεομηνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1. 550.000 € στου Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου για τις πρώτες επεμβάσεις αντιμετώπισης των καταστροφών από το ΥΠ.ΕΣ.

Την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν λόγω των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε, την περασμένη Τετάρτη στις πληγείσες περιοχές της Κρήτης, κυβερνητικό κλιμάκιο με σκοπό την αποκατάσταση των πρώτων ζημιών έως ότου ολοκληρωθούν οι καταγραφές από τα αρμόδια υπηρεσιακά κλιμάκια.

Ειδικότερα, με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου εγκρίθηκαν οι παρακάτω χρηματοδοτήσεις από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας»:

  • Χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης με το ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.800.000,00€)
  • Χρηματοδότηση του Δήμου Ρεθύμνης με το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000,00€)
  • Χρηματοδότηση του Δήμου Μυλοποτάμου με το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000,00€)
  • Χρηματοδότηση του Δήμου Αγίου Βασιλείου με το ποσό των τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (350.000,00€)
  • Χρηματοδότηση του Δήμου Αμαρίου με το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000,00€)
  • Χρηματοδότηση του Δήμου Ανωγείων με το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000,00€)

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

Σε συνέχεια της στενής συνεργασίας που είχαμε τις τελευταίες ημέρες με τους συνάδελφους του Υπουργείου Εσωτερικών, η χρηματοδότηση 1. 550.000 € για τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και 1.800.000 € για την Περιφέρεια Κρήτης, για τις πρώτες άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων, είναι μια ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη. Από κοινού με την κήρυξη των πληγεισών  περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστησαν οι πληγείσες περιοχές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά  τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την πραγματικά ταχύτατη ανταπόκριση τους, σε μια δύσκολη συγκύρια για ολόκληρη την Κρήτη.

Απέναντι στο  σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας, το οποίο άφησε πίσω του πρωτοφανούς έκτασης ζημίες τόσο σε υποδομές, όσο και σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φυσικά στην αγροτική παραγωγή του νησιού, αντιδράσαμε άμεσα. Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πως σε κάθε δυσκολία, βρίσκεται δίπλα στους πολίτες.

Σε αυτή την κατεύθυνση κλιμάκιο αποτελούμενο από εξειδικευμένους μηχανικούς της ΕΥΔΕ – ΚΣΣΥ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων – Κατασκευής Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών ) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και του ΟΑΚ, βρίσκεται ήδη στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο προκειμένου σε συνεργασία τους Δήμους και την  Περιφέρεια Κρήτης να προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη πρώτη καταγραφή των ζημιών. 

Παραμένουμε σε εγρήγορσή, δρομολογώντας ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αποκατάσταση των ζημιών και τη θωράκιση των υποδομών του Ρεθύμνου μακριά από προχειρότητες που οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο χρηματοδοτήσεων χωρίς αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News