Οι viral "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ", τα χιλιάδες views και η αποδοχή του κοινού

Κρήτη
Οι viral "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ", τα χιλιάδες views και η αποδοχή του κοινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως ο Γιώργος Σαχίνης έχει κερδίσει το κοινό του You tube, που εμπιστεύεται την ΚΡΗΤΗ TV για την ενημέρωση του στα σημαντικά γεγονότα

Αίσθηση προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η εκπομπή Αντιθέσεις της ΚΡΗΤΗ TV , με τον Γιώργο Σαχίνη, που φιλοξένησε τον Dr Γιάννη Ιωαννίδη, καθηγητή παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας, επιστημών δεδομένων και στατιστικής, διευθυντής του κέντρου Metrics στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.

Η ανταπόκριση τόσο του κοινού όσο και των μέσων ενημέρωσης για τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ήταν τεράστια.

Μιλώντας με αριθμούς, η εκπομπή, μέσα σε ελάχιστες ώρες συγκέντρωσε περισσότερα από 300.000 views, στο You tube. Για την ακρίβεια 328.791. Η δυναμική της αποτυπώνεται και στην αλληλεπίδραση που είχε το κοινό που την παρακολούθησε, μέσα από τα χιλιάδες σχόλια που έγιναν στο ίδιο απόσπασμα.

Ο φυσικός χώρος της εκπομπής μπορεί παραδοσιακά να είναι η τηλεόραση αλλά την ίδια στιγμή, στην σύγχρονη εποχή των social media, η παρουσία και η αποδοχή της ίδιας της εκπομπής και των θεμάτων που επιλέγει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης, σε πλατφόρμες όπως το You Tube, με κοινό που δεν παρακολουθεί απαραίτητα τηλεόραση, κάνουν φανερό το ενδιαφέρον του κόσμου να ενημερωθεί ουσιαστικά και πολύπλευρα για θέματα ιδιαιτέρως σημαντικά και με βαρύτητα.

Ο Γιώργος Σαχίνης έχοντας αφιερώσει εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου με κεντρικό θέμα την Πανδημία του Κορωνοϊού, κατάφερε να φέρει το κοινό σε επαφή με απόψεις και πληροφορίες που ειπώθηκαν από ανθρώπους με κύρος και επιστημονική γνώση.

Ο δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV, μοιάζει να έχει πάρει στις πλάτες του, σχεδόν εξολοκλήρου σε πανελλαδικό επίπεδο, και το επόμενο μεγάλο ζήτημα της Ελλάδας, τα ελληνοτουρκικά.

Ένα ζήτημα φλέγον, που η εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, παρακολουθεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας βήμα και λόγο σε ειδικούς, αναλυτές, πανεπιστημιακούς, γνώστες του ζητήματος. Οι τοποθετήσεις και οι αναλύσεις που γίνονται στον αέρα της ΚΡΗΤΗ TV, είναι σε βάθος και πάντα βγάζουν ειδήσεις.

Με αγωνία αναμένουμε και τη σημερινή εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη, με κεντρικό θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, Μέση και Εγγύς Ανατολή με ότι σηματοδοτεί η επόμενη μέρα των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, την εξωτερική της πολιτική και τα νέα δεδομένα και ισορροπίες για τους μεγάλους και περιφερειακούς παίκτες ισχύος.

- Τι συνέβη στις εκλογές των ΗΠΑ, τι σηματοδοτεί η εκλογική νίκη Μπάιντεν, η σφοδρή αντίδραση- άρνηση Τραμπ, οι αλλαγές στο εσωτερικό της κοινωνίας των ΗΠΑ και οι συσχετισμοί σε διεθνές επίπεδο

- Τι σηματοδοτεί η νέα κατάσταση στα γεωπολιτικά πεδία της Ανατολικής Μεσογείου, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τους άλλους δρώντες στην περιοχή.

- Η συνθηκολόγηση της Αρμενίας άνευ όρων ουσιαστικά με το Αζερμπαϊτζάν με Ρωσική σφραγίδα, ο ρόλος της Τουρκίας, η μοίρα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και γιατί τα συμπεράσματα αυτής της σύγκρουσης μας αφορούν.

- Οι εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκίας μετά την απομάκρυνση του γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαιράκ και η σχέση με ΗΠΑ και Ρωσία, μετά την ήττα Τραμπ.

 - Για πρώτη φορά άγνωστες πτυχές σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικών διευθετήσεων με τους εξοπλισμούς και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.

- Οι θαλάσσιες ζώνες, ο εναέριος χώρος και το αφήγημα της γαλάζιας πατρίδας που επιχειρεί με navtex και ενέργειες να εμφανίσει ως τετελεσμένα ο Ερντογάν.

Μία μεγάλη συζήτηση με καυτές αποκαλύψεις που θα συζητηθούν και η εν πολλοίς αποσιωπημένη παρέμβαση του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο στούντιο Αντιθέσεων ο Πέτρος Μηλιαράκης, νομικός που δικηγορεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (E.C.H.R. και C.F.I. - G.C/E.U), ενώ χειρίζεται και προσφυγές ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission). Στο επίπεδο της εσωτερικής έννομης τάξης, δικηγορεί ενώπιον των Ανωτάτων Ακυρωτικών Δικαστηρίων (ΑΕΔ, ΣτΕ και ΕλΣ) με κύριο αντικείμενο τις υποθέσεις που αφορούν στο Συνταγματικό Δίκαιο, στο Διοικητικό Δίκαιο και στο Δημοσιονομικό Δίκαιο.

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν:

- Ο Κωνσταντίνος Κολιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο, Καθηγητής Στρατηγικών Σπουδών της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών του Λονδίνου (IISS) και της Ένωσης Διεθνών Σπουδών (ISA), καθώς και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

- Ο Βασίλης Φούσκας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στη Νομική και Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Ανατολικού Λονδίνου. Ιδρυτής και αρχισυντάκτης της Journal of Balkan and Near Eastern Studies (εκδίδεται από το 1998) και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για τη μελέτη Κρατών, Αγορών και Λαών στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

- Ο Παναγιώτης Τσάκωνας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, σπουδών Ασφάλειας και Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Προγράμματος Ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ.

- Ο Θεόδωρος Καρυώτης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημιακού Συστήματος Μέρυλαντ, ΗΠΑ. Διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος της πρώτης κυβέρνησης το Ανδρέα Παπανδρέου στην Πρεσβεία της Ουάσιγκτον και ήταν μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Montego Bay της Τζαμάικα.

- Ο Πουλίκος Πουλικάκος, Αναπληρωτής Kαθηγητής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Icahn στο Mount Sinai (ISMMS) της Νέας Υόρκης.

- Ο Σπύρος Πλακούδας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής, στο Rabdan Academy, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

- Ο Μιχάλης Ιγνατίου, Δημοσιογράφος - συγγραφέας και Ανταποκριτής Ελληνικών και Κυπριακών ΜΜΕ στην Ουάσιγκτον.

- Ο Δημοσθένης Σημαιάκης, Ταξίαρχος ε.α. και πρώην ακόλουθος άμυνας της Ελλάδας στην Δημοκρατία της Αρμενίας.

- Και ο Πτέραρχος ε.α. και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Χριστοδούλου.

Αυτή την Παρασκευή στις 21.45 μία μεγάλη συζήτηση στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Αντιθέσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News