Θάλασσα Αλληλεγγύης: Συλλογή τροφίμων και ειδών για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Κρήτη
Θάλασσα Αλληλεγγύης: Συλλογή τροφίμων και ειδών για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε

Το κοινωνικό εργαστήρι της Θάλασσας Αλληλεγγύης προχωρά στην συλλογή τροφίμων, καθαριστικών και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες σε διπλανούς δήμους και χωριά, αλλά και για την κάλυψη αναγκών οικογενειών μαθητών/ριών μας.

"Αυτό το δύσκολο διάστημα της δεύτερης καραντίνας λόγω του COVID-19, των απαγορεύσεων και της συλλογικής αβεβαιότητας, παρατηρούμε ότι οι ανισότητες και οι δυσκολίες της καθημερινότητάς μας εντείνονται και από την δυσκολία έκφρασης, συμπαράστασης και ψυχολογικής στήριξης.

Σε συνδυασμό με την έντονη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών η ζωή πολλών συνανθρώπων μας έχει δυσκολέψει ένα παραπάνω (ακόμα και όταν οι αιτίες είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης).

Για να μπορέσουμε σιγά σιγά να επανα οικιοποιούμαστε έννοιες όπως αλληλοβοήθεια και έμπρακτη στήριξη ξεκινάμε στο κοινωνικό εργαστήρι της Θάλασσας Αλληλεγγύης την συλλογή τροφίμων, καθαριστικών και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες σε διπλανούς δήμους και χωριά, αλλά και για την κάλυψη αναγκών οικογενειών μαθητών/ριών μας.

Πρώτη μέρα συλλογής αυτό το Σάββατο 14 Νοεμβρίου από τις 12μμ – 5μμ στο χώρο του εργαστηρίου στην οδό 1770, νο 34, στο Ηράκλειο.

Τα είδη που θα συλλέξουμε:

  • κουβέρτες, σκεπάσματα, σεντόνια
  • τρόφιμα μακράς διαρκείας, συσκευασμένα
  • (λάδι, ξύδι, μπαχαρικά, σάλτσες συσκευασμένες, μέλι, μαρμελάδες
  • μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, κ.α.)
  • βρεφικά και παιδικά γάλατα
  • πάνες βρεφικές από Νο2 - Νο6
  • καθαριστικά σπιτιού
  • σαπούνια, αφρόλουτρα, σαμπουάν

*Τα είδη ιματισμού σε καλή κατάσταση και καθαρά, σε σακούλες κλειστές.

**Κατά την διάρκεια της συλλογής φοράμε τις μάσκες μας και τηρούμε αποστάσεις και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την προστασία της υγείας του καθένα μας!

*** Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου που στεγάζεται στην πρώην Αμερικάνικη Βάση, θα δέχονται βοήθεια και μέσα στο Σαββατοκύριακο. (τηλ 2810 332138)

**** Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email : [email protected], ή με μήνυμα στην σελίδα μας για σχετικές πληροφορίες".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News