Κρήτη

Θετικοί στον κορωνοϊό 5 φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Αναρρώνουν στις εστίες του Πανεπιστημίου

Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες βρέθηκαν θετικοί στον ιό - Σε 14ήμερη καραντίνα βρίσκονται και οι πέντε

Κρούσματα κορωνοϊού και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα, πέντε φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με το πρώτο κρούσμα να καταγράφεται την περασμένη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νίκο Κατσαράκη, ο οποίος μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και στην Κατερίνα Σαλαπάτα, «αυτή τη στιγμή η υγεία και των πέντε φοιτητών εξελίσσεται ομαλά».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά και οι πέντε «έχουν ήπια συμπτώματα, μία απλή καταρροή, λίγο βήχα κόπωση και δέκατα σε ορισμένες περιπτώσεις», διευκρινίζοντας πως το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε τη Δευτέρα και αμέσως μετά ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών του, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 7η ΥΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε «είχαμε τέσσερις άμεσες επαφές του συγκεκριμένου φοιτητή», αφού προέβησαν και οι τέσσερις άμεσα σε μοριακό τεστ το οποίο έγινε στη Μονάδα Covid του ΠΕΔΥ, στον Εσταυρωμένο. «Τα αποτελέσματα των τεστ βγήκαν το απόγευμα της Τετάρτης. Έτσι διαπιστώθηκε ότι και αυτοί είναι θετικοί στον κορωνοϊό», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό είχε ως συνέπεια σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Κατσαράκης «μετά από εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής Covid του Πανεπιστημίου, να αποφασίσουμε οι φοιτητές οι οποίοι διαμένουν στην εστία, οι οποίοι είναι 78 συνολικά, να μείνουν αποκλεισμένοι στα δωμάτιά τους για να προφυλάξουν την υγεία τους, αλλά και του συνόλου».

Δείτε το απόσπασμα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια