Ιστορίες ανθρώπων που έδωσαν μάχη με τον παιδικό καρκίνο - Συγκλονίζει η 8χρονη Κατερίνα

Κρήτη
Ιστορίες ανθρώπων που έδωσαν μάχη με τον παιδικό καρκίνο - Συγκλονίζει η 8χρονη Κατερίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλα ξεκίνησαν όταν είχα πάει με το μπαμπά να παραγγείλουμε τούρτα»

Έπειτα από μία διάγνωση για μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου, η 8χρονη Κατερίνα πέρασε τους τελευταίους έξι μήνες στην κλινική Παίδων Αιματολογίας και Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Όλα ξεκίνησαν όταν είχα  πάει με το μπαμπά μου να παραγγείλουμε την τούρτα για τα γενέθλια μου και μετά  έκατσα κάτω….», ανέφερε το 8χρονο κορίτσι στην δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Λίλιαν Τσουρλή που με την κάμερα του «Special Report» αρχές Οκτωβρίου ταξίδεψε  στο Ηράκλειο, συναντώντας γιατρούς και παιδιά που φιλοξενούνται στην Αιματολογική και Ογκολογική Κλινική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μία από τις λίγες εξειδικευμένες κλινικές για παιδικό καρκίνο στην Ελλάδα και η μοναδική εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η κ. Ευτυχία Στειακάκη, είναι διευθύντρια κλινικής αιματολογίας- ογκολογίας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.  Από το 1993 μέχρι και σήμερα έχει κληθεί να χειριστεί πολλά περιστατικά παιδιών και εφήβων με καρκίνο και μίλησε στη δημοσιογράφο μεταξύ άλλων για το έργο της Κλινικής και των γιατρών που δέχονται παιδιά σχεδόν από όλη τη Νότια Νησιωτική Ελλάδα, εφαρμόζοντας όλα τα τελευταία ιατρικά πρωτόκολλα.

Επίσης νέοι που ξεπέρασαν τη δύσκολη και μακροχρόνια δοκιμασία χειρουργείων και θεραπειών, άνοιξαν την καρδιά τους και μίλησαν  για την περιπέτειά τους και τα διδάγματα που αποκόμισαν και τα οποία τους βοηθούν σήμερα στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ακόμη, οι άνθρωποι πίσω από τον «Μικρό Πρίγκιπα», την οργάνωση που βοηθά τις οικογένειες παιδιών κι εφήβων που χρειάζεται να μεταβούν στο εξωτερικό για τις θεραπείες τους, εξομολογούνται στο «Special Report» πως η δική τους δύσκολη εμπειρία τούς ώθησε στο να επιλέξουν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News