Καιρός: «Πνίγηκε» η Κρήτη – Σε ποιες περιοχές έβρεξε με το «τουλούμι»

Κρήτη
Καιρός: «Πνίγηκε» η Κρήτη – Σε ποιες περιοχές έβρεξε με το «τουλούμι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε αναμένεται βελτιωθεί ο καιρός

«Οι ώρες είναι δύσκολες και  μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τρίτης θα έχουμε εντάσεις του καιρού στην Ανατολική Κρήτη. Από κει και μετά περιμένουμε μια σχετική ύφεση των φαινομένων» .

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti , ο μετεωρολόγος  κ. Λέκκας, υπογραμμίζοντας «ότι αν και θα συνεχιστούν οι βροχές δεν θα έχουν τέτοια ένταση, με τα φαινόμενα να κινούνται προς τα Δυτικά, ενώ αύριο η εικόνα του καιρού θα είναι βελτιωμένη».

Σύμφωνα πάντως με τον κ. γνωστό μετεωρολόγο κ. ΜΛέκκα αν η βροχόπτωση που έπεσε το βράδυ της Δευτέρας , «συνέπεφτε» με την βροχόπτωση που έπεσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο οροπέδιο , τότε υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να γινόμασταν Μάνδρα».

Επίσης ο κ. Λέκκας έδωσε νέα βροχομετρικά  στοιχεία για περιοχές  της Κρήτης όπου δέχτηκαν τεράστιες ποσότητες  βροχής μέσα σε διάστημα ελάχιστων ωρών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Λέκκα στα Μάλλια έπεσε βροχή τόση όση θα μπορούσε να πέσει στο διάστημα της χειμερινής περιόδου.

Ακολουθούν οι περιοχές που δέχτηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα νωρίς στις 12 το μεσημέρι, με τα Μάλλια, τα Αγριανά και το Φράγμα Ποτάμών να ξεχωρίζουν:

Μάλια

308  χιλιοστά ύψους βροχής (τα οποία και ισοδυναμεί με ένα τόνο σε κάθε στρέμμα)

Αγριανά

279 χιλιοστά ύψους βροχής

φράγμα Ποταμών  

293 χιλιοστά ύψους βροχής

Μοχός

198  χιλιοστά ύψους βροχής

Τζερμιάδο Οροπεδίο Λασιθίου

69 χιλιοστά ύψους βροχής

134 χιλιοστά ύψους βροχής

Άγιος Μύρωνας

134 χιλιοστά ύψους βροχής

Επισκοπή Πεδιάδος

167 χιλιοστά ύψους βροχής

121 χιλιοστά ύψους βροχής

Νεάπολη Σητείας

102  χιλιοστά ύψους βροχής

Οροπέδιο Ασκύφου

146 χιλιοστά ύψους βροχής

 Σέμπρωνας

120 χιλιοστά ύψους βροχής

Ανατολικό Ηράκλειο

86 χιλιοστά ύψους βροχής

Δυτικό Ηράκλειο

90 χιλιοστά ύψους βροχής

Απο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των πολιτών ενώ έχει θέσει σε  ετοιμότητα το σύνολο του προσωπικού και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα.

Δείτε εδώ  αναλυτικά την ανακοίνωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-11-2020 /1300 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 10-11-2020  ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου.

  • ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ  ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.
  • ΟΡΜΟΥΝΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
  • ΡΥΜΟΥΛΚΑ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.
  • ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
  • ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News