Στα δικαστήρια πρώην εραστές για ξύλο, δολιοφθορές και μια ληστεία

Κρήτη
Στα δικαστήρια πρώην εραστές για ξύλο, δολιοφθορές και μια ληστεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμα ληστείας από τον πρώην και τη νυν του

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προέβη μια 20χρονη κοπέλα, η οποία φέρεται - σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια στην Αστυνομία - να έπεσε θύμα επίθεσης και ληστείας μέσα στο ίδιο της το σπίτι από τον πρώην σύντροφό της και τη νυν φίλη του. Οι δύο τελευταίοι, που βαρύνονται μεταξύ άλλων για κακούργημα, απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή Ηρακλείου και μετά το πέρας της απολογίας τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα και την 25χρονη φίλη του, οι οποίοι κατηγορούνται για «απλή σωματική βλάβη», «φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και «ληστεία», κατά συναυτουργία. Και οι δύο υποστήριξαν χθες ενώπιον των Αρχών ότι ουδέποτε προέβησαν στα όσα τους αποδίδει η 20χρονη καταγγέλλουσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με τον συνήγορο υπεράσπισης της 25χρονης κ. Ελευθέριο Κάρτσωνα, η εντολέας του ισχυρίζεται ότι η 20χρονη προέβη σε ψευδή καταγγελία, προκειμένου να την εκδικηθεί, καθώς παλαιότερα διατηρούσε σχέση με τον 36χρονο. Σύμφωνα, εξάλλου, με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά της 25χρονης, η 20χρονη είχε μεταβεί λίγα 24ωρα νωρίτερα στο κατάστημα που διατηρεί η πρώτη και έσπασε την τζαμαρία.

Η ίδια η 20χρονη, ωστόσο, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αρνήθηκε ότι ήταν η ίδια που έσπασε την τζαμαρία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 20χρονη ισχυρίστηκε ότι τις υλικές φθορές στο κατάστημα της 25χρονης προκάλεσε μια φίλη της.

Το χρονικό

Την περασμένη Παρασκευή, η 20χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι μια ημέρα νωρίτερα ο 36χρονος και η 25χρονη εισέβαλαν στο σπίτι όπου διαμένει μόνη της. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι κατηγορούμενοι έσπασαν την κεντρική πόρτα του σπιτιού και, ασκώντας σωματική βία σε βάρος της, της έκλεψαν χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε η 20χρονη κοπέλα, ο πρώην φίλος της και η νυν σύντροφός του, αφού εισέβαλαν στο διαμέρισμά της, άρχισαν να τη βρίζουν και να τη χτυπάνε.

 Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 36χρονος τη χαστούκισε, ενώ η 25χρονη τη δάγκωσε και της πετούσε αντικείμενα. Επίσης, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, το ζευγάρι της έκλεψε 300 ευρώ που είχε μέσα στο πορτοφόλι της.

Ελεύθεροι με όρους

Μετά την καταγγελία που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί εντόπισαν την 25χρονη, η οποία εξαρχής αρνήθηκε τις κατηγορίες. Παρ' όλα αυτά, η νεαρή γυναίκα συνελήφθη. Στον αντίποδα, ο 36χρονος φίλος της δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από την Αστυνομία και διέφυγε τη σύλληψή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τελικά παρουσιάστηκε χθες αυτοβούλως ενώπιον των Αρχών και απολογήθηκε μαζί με την 25χρονη, η οποία συνοδευόταν από τον δικηγόρο της, κ. Ελευθέριο Κάρτσωνα. Μετά το πέρας των απολογιών τους, τόσο η 25χρονη όσο και ο 36χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, αμφότεροι θα πρέπει να εμφανίζονται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, αλλά και να προσεγγίζουν τη φερόμενη παθούσα.

«Έσπασε μόνη της την τζαμαρία»

Για σχέδιο εκδίκησης κάνει λόγο η 25χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της υπεράσπισης της 25χρονης, πάντως, η 20χρονη καταγγέλλουσα όχι μόνο έσπασε την τζαμαρία του καταστήματος της κατηγορούμενης, αλλά έγραψε και πάνω στα τζάμια απειλητικά μηνύματα, προκειμένου να την εκφοβίσει και να εγκαταλείψει τον 36χρονο σύντροφό της. Όπως επισημαίνεται από την πλευρά της υπεράσπισης της 25χρονης, όταν η 20χρονη είδε ότι και αυτό το μέσο δεν έφερε αποτέλεσμα, προέβη στη σύλληψη της ιδέας της ψευδούς καταγγελίας για να εκδικηθεί.

«Πρόκειται για μια υποβολιμαία και ψευδή έγκληση, η οποία υποβλήθηκε για λόγους αντεκδίκησης και με σκοπό την προσβολή της τιμής και της υπόληψης της εντολέως μου, η οποία και ουδεμία σχέση έχει με την αποδιδόμενη πράξη, ενώ έχει διάγει υποδειγματική προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η παθολογική, μανιακή και νοσηρή ζήλια της εγκαλούσας για τον σύντροφο της εντολέως μου λίγο έλειψε να της στερήσει την προσωπική της ελευθερία. Πλην όμως τα δικαιοδοτικά όργανα με τη γνωμοδότησή τους απέδειξαν ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί φραγμό σε κάθε δόλια προσπάθεια ενοχοποίησης αθώων πολιτών. Χαιρόμαστε που συμβάλαμε σε μια διαδικασία που διεξήχθη υπό συνθήκες δίκαιης δίκης και στόχο είχε την ανακάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας», δήλωσε στη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης της 25χρονης, κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News