Κρήτη

Ισχυρές βροχές & καταιγίδες εκδηλώνονται στην Κρήτη - Πού παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Έντονες τοπικά βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται στην Κρήτη

Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και τον Κ. Λαγουβάρδο, που δόθηκαν σε προηγούμενες ανακοινώσεις, τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται στην Κρήτη.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, έως τις 21:30 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι η έντονη βροχόπτωση από νωρίς το απόγευμα στο Ηράκλειο, έχει θέσει σε επιφυλακή την Πολιτική Προστασία.

Με την Τροχαία να βρίσκεται ήδη επί ποδός κλείνοντας της Ιρλανδικές διαβάσεις ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα και να κινδυνεύσουν ζωές.

Μάλιστα η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες σε ολόκληρη την Κρήτη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια