«Κατέρρευσε» το σύστημα της τηλεκπαίδευσης για γυμνάσια και λύκεια

Κρήτη
«Κατέρρευσε» το σύστημα της τηλεκπαίδευσης για γυμνάσια και λύκεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες μαθητές είναι αδύνατο να συνδεθούν στο σύστημα του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους

Με το «καλημέρα»  της τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια, στα πλαίσια και του 2ου lockdown που βιώνει η χώρα, εντοπίστηκαν ήδη προβλήματα στην απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν γονείς και μαθητές που επικοινώνησαν με το neakriti.gr, πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης  και το σύστημα «κατέρρευσε».

Αποτέλεσμα είναι μαθητές να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σύνδεσης στο διαδίκτυο και είτε να καθίσταται αδύνατη η  σύνδεση τους και να τους πετάει έξω το σύστημα, είτε να έχουν χαμηλές ταχύτητες και να σημειώνονται  σημαντικές καθυστερήσεις.

Ήδη σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι για σήμερα σταματάει η τηλεκπαίδευση, δεν  θα γίνουν μαθήματα αλλά ούτε θα πάρουν απουσίες.

"Δυστυχώς λόγω φόρτου του συστήματος, σήμερα δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση, με το webwx. Ξαναπροσπαθούμε κανονικά αύριο".

 Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από το υπουργείο Παιδείας, όπου από το πρωί γίνονται έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί το πού οφείλεται το πρόβλημα και πώς θα ξεπεραστεί.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  . κ Καραγιαννίδης μιλώντας στο neakriti.gr ,υποστήριξε ότι "στο δεύτερο lockdown , οι υποδομές του υπουργείου αναφορικά με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, έχουν αναβαθμιστεί, ωστόσο συνέστησε ψυχραιμία μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες αλλά αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα σύστημα που καλούνται να παρακολουθήσουν χιλιάδες μαθητές".

Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

“Φτάνει ως εδώ!

Μετά το κλείσιμο των σχολείων στα οποία τάχα δεν μεταδίδονταν ο ιός. Μετά την πρωτοφανή αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας και την αποχή-ρεκόρ των εκπαιδευτικών από τις εκλογές-παρωδία, νέο φιάσκο σήμερα για την κυρία Κεραμέως . Η πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα Webex της Cisco "κράσαρε" στις πρώτες ώρες λειτουργίας και σταμάτησαν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι υπεύθυνοι δημόσιοι φορείς και ειδικά το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άνοιξη είχε ζητήσει επενδύσεις στις δημόσιες ψηφιακές υποδομές και είχε αντιταχθεί στην παράδοση της τηλεκπαίδευσης και των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ciscο. Δυστυχώς, εις ώτα μη ακουόντων. Το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο επί 8 μήνες δεν έκανε όσα έπρεπε, αλλά μετά το νέο κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων, αντί να αφιερώσει μία-δύο ημέρες σε δοκιμή- προσομοίωση του συστήματος, το έθεσε σε πλήρη λειτουργία, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να κινδυνεύει με blackout συνολικά όλο το εθνικό δίκτυο μετάδοσης Δεδομένων.

Μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη "επιτελική αριστεία" της κυβέρνησης και ειδικά της  ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ.

Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα.

Φτάνει ως εδώ!

Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως”.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία:  unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News